Den lille, hyggelige, billige, akustiske og meget nordiske folk-festival nord for Præstø på familiemarken ved fjorden afholder i år sin 10. festival. I den anledning udlodder man to festivalpas, https://www.mopf.dk/, og vi, der med forventning og glæde gerne valfarter til Danmarks suveræne mekka for ægte folkemusik, kan se frem til masser af koncerter, buskspil under åben himmel, workshops, stjerneskud, fri leg og hygge. Og hvem ved, måske er der udsigt til kornmod på nattehimlen! Prisen for herlighederne er yderst fornuftig: 600 kr. for alle fire dage.

Jullie Hjetland

Programmet byder i år på mere end 30 koncerter med professionelle musikere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Grønland. Helene Blum, Jullie Hjetland, Perry Stenbäck, Peter Puma og mange andre. I år sender man også en pil afsted i retning af de nordiske rødder på de nordlige britiske øer og udvider på den måde Norden til også at inkludere Shetlandsøerne i Skotland med besøg fra strygertrioen Nordic Fiddlers Bloc (øverste foto). Som noget særligt i år er det lykkedes at lokke en håndfuld af de bedste nordiske musikere til at improvisere et bal under navnet Nordisk MoPF Surprise Jam Band.

Der er som altid også forfriskende indspark fra de unge fra ROD og FOD og Folkekons. Børnenes MoPF tilbyder igen i år børne- og familieforestillinger, spille- og danseworkshops for børn og masser af muligheder for at lave musik og være kreativ – og ikke mindst lege i og omkring Børneteltet.

Så vel mødt ved Præstø Fjord den anden weekend i august! Glem ikke dit instrument!