Kacey Musgraves er siden sin debut i starten af 2000’erne vokset på alle parametre. Efter nogle selvudgivne album med country-covernumre fik hun i 2013 en pladekontrakt. Det efterfølgende musiksalg og strømmen af musikpriser har været enorm, og hun er nu en populær og stildannende sanger, sangskriver og producer.

Musikalsk har hun bevæget sig væk fra mainstream country mod sin nuværende anglo-amerikanske folk-pop stil, som bedst kan sammenlignes med f.eks. Kate Rusby og Cara Dillon. Hun behøver ikke at anstrenge sig for at vise, hvor god en sanger hun er. Med sin milde og beroligende vokal tiltrækker hun os lyttere på en helt naturlig måde.

Sammen med Daniel Tashian og Ian Fitchuk har Musgraves skrevet sangene og produceret dette nye album, og kun enkelte andre personer har været involveret i processen. Musgraves vokal er visse steder produceret, så hun synger kor og dobbelt med sig selv, og dette giver en særlig dybde. Backingmusikken er nedtonet og båret af akustiske guitarer med fingerspil og sprøde kaskader af klange.

På ”Moving Out” beskrives den både nostalgiske og håbefulde følelse af at bevæge sig ind i nye perioder og årstider, og ”Heaven Is” handler om, at himlen måske ikke er et fjernt sted, men kan findes i armene på en, man har kær. Titelnummeret ”Deeper Well” er en ode til at søge mod mere betydningsfulde relationer og ’sige farvel til mennesker, som er virkelig gode til at spilde ens tid’.

Der er masser af følsom og intelligent lyrik fra en ung kvinde, som tager udgangspunkt i sin egen eksistens, uden at det bliver pinligt. Og som sådan tilbyder Musgraves et befriende frikvarter fra en konfliktfuld verden. Jeg foretrækker musik med kant og mere rå substans, men må nu og da overgive mig til afrundet og letflydende pop og æteriske klange, og dette er lige præcis, hvad ”Deeper Well” kan tilbyde.

PS: Lanceringen af det nye album bliver fejret i alle digitale og fysiske distributionsformater. Bare LP-udgivelsen er udkommet i mange forskellige udgaver. Mit eksemplar er f.eks. trykt i gennemsigtig cremefarvet vinyl samt pakket ind i ’KM+Boy scented cover’ – altså med parfumeduft!