Den 4. og 5. marts slår Back To The Roots igen dørene op, nemlig for den femte festival i sønderjyske Rinkenæs lige syd for Gråsten. Festivalen har som undertitel Roots, Food & Hugs, og formanden for bestyrelsen, Brian O’Driscoll, fortæller til rootszone.dk :

”Vi er godt tilfredse med vores program efter den begrænsede tid, vi har haft til rådighed efter diverse nedlukninger. Musikken er jo vigtig for vores festival, men nærværet, sammenholdet, fællesskabet er i højsædet hos os, og det er af stor vigtighed, at vores lokalområde er involveret”.

Brian O’Driscoll

Festivalen afholdes for tredje gang på Rinkenæs Skole, hvor festivalen netop har fået en ny scene, som også kommer skolen til gode. I det hele taget er samarbejdet med skolen vigtigt for festivalen, og Brian O’Driscoll siger: ”Fredag formiddag har vi workshop for eleverne med bevægelse, dans og musik. Den er koordineret af Mia Guldhammer, kendt fra Virelai og flere andre bands, og den professionelle danser, Isabella Harritz Sørensen, der er uddannet i New York og træner på det Sønderjyske Danseakademi. Så vil der blive afholdt en lille koncert udelukkende for eleverne. For vi håber jo, at det vil give dem interesse for musikken og især folkemusikken”.

Festivalen bliver officielt åbnet kl. 16.00 med åbningstale af borgmester Erik Lauritzen, og Jesper Gloor synger festivalsangen. Så følger der musik og dans fra Rinkenæs og Gråsten skole, inden det ordinære program går i gang med Henrik Johannessen Trio som hovednavnet med autentisk americana og countrymusik. Henrik Johannessen udgav i efteråret sit første album, Farm Sessions, og har rejst meget i USA og er bl.a. blevet hædret med en pris ved en festival i Texas. Og så er der for resten gratis adgang fredag aften!

Wenzell & Bugge

Lørdag begynder programmet med ølsmagning, mens de musikalske toner styres af Perry Stenbäck, som skal samle trådene i Singers in the Round. Her deltager bl.a. Maria Molde, Benjamin Aggerbæk og Jesper Westergaard. Så står to dygtige duoer på programmet, nemlig Faze N Mir og Wenzell & Bugge, og efter fællesspisningen står Tønderduoen Mallemuk på scenen inden festivalens helt store hovednavn, McGoldrick (øverste foto) , McCusker & Doyle. Sidste koncert er med Grassolin med Gasolin-musik, inden der åbnes for den traditionelle akustiske jamsession, hvor alle har mulighed for at deltage.

Brian O’Driscoll kan afsluttende fortælle: ”Det har været svært at løbe det hele i gang igen efter sidste års aflysning og alle restriktionerne sidst i 2021. Men jeg synes, vi har fået et godt program sat sammen, og vi har heldigvis en rigtig god støtte i lokalområdet på alle områder. For ved hjælp af vore rigtig gode sponsorer har vi også kunnet få alle deltagende musikere sat på lønningslisten. Så vi håber på en rigtig god oplevelse, både for musikerne og publikum og for hele lokalområdet.

http://bttr.dk/