Inver er i gang med en lille turné. Denne aften havde de guitaristen Sebastian Bloch med. Sammen med Rune Barslund (harmonika og irske fløjter) og Kevin Lees (violin) er det en meget kompetent trio, hvis musikalske meritter Rootszone tidligere har berettet om.

Aftenen blev indledt med to melodier (”Jimmy Doyle’s Polka” og ”Daly’s Mill”) som blev spillet med lokale musikere fra bl.a. De Dysted Spillefolk og Fensmark Spillemændene. Herefter fik vi en koncert fyldt med små sjove og informative introduktioner og ikke mindst masser af musikalsk overskud. Det var svært at sidde stille, når trioen kastede sig ud i medley’er af skotske og især irske polkaer, jigs, reels og ikke mindst de superhurtige slides.

Derfor var det dejligt at kunne hvile lidt til flere af deres egne kompositioner, hvor jeg foretrak ”The Simple Things”, ”The Lost Key”, ”The Wedding Feast” og ”One For The Road”. Her kunne vi nyde deres idérige arrangementer og virtuose udførelser. Traditionelle toner i nutidig lyd.

Boderne er Danmarks ældst bevarede rækkehuse og fungerer nu som kulturlokaler. Deres gode akustik var medvirkende til, at vi også fik en fremragende lyd til den smittende musik. Tjek datoer og gå ikke glip at en koncert med talentfulde Inver.