Tre meget forskellige singler er på banen netop nu.

Eivør

Den færøske supersangerinde Eivør Pálsdóttir har udgivet Jardartrá” som forsmag på sit kommende album. Som vanligt med sin flotte unikke vokal i centrum bevæger hun sig i den nordiske melankoli og elektroniske musikverden med stor styrke. Endnu et spændende udspil fra Eivør som kan høres live i DR’s koncerthus 15., 16., 17. og 18. maj.

Vingard er ligeledes på banen med en ny single, som efterfølger for sidste års debutalbum. Med Tine Vingaard i front for det glimrende band svinger tonerne af sted med en indbydende rytme. Singlens titel er ”Save Your Worries” og henviser til at stoppe og lade være med at tænke så meget om fremtiden og udsætte problemerne, men nyde nuet. Som Tine Vingaard synger: ”Lykken går tabt i unødvendig fart Jeg vil skynde mig mod ingenting”. Vingard kan høres på årets Spot festival i showcasen ”Way Up North”.

Joakim Lykke

Joakim Lykke udgav for nylig countrynummeret ”Highway 15” som led i et støtteprojekt til fordel for organisationen SIND, hvor overskuddet går til foreningen. Baggrunden for nummeret er at finde i Joakim Lykkes fortid, hvor han mødte flere udsatte og hjemløse unge på et forsorgshjem, hvor de prøvede at kæmpe sig ud af deres misbrug.

Der var især en ung mand, som gjorde et stort indtryk på Joakim Lykke. Da han efter nogle år erfarede, at den unge mand var gået bort på tragisk vis, inspirerede det ham til at skrive sangen.

Highway 15 kan findes på dette link: https://joakimlykke.dk/joakim-lykke-musik-video-billeder/#video