En lang række fan-bands fejrer fødselsdagen i Literaturhaus i København.

Legendariske Woody Guthrie blev født 14. juli 1912 og blev en af amerikansk musiks største skikkelser i sin levetid – og er det stadig. Han døde i 1967, men lever i høj grad videre gennem sin musik (blandt mange andre sangen This land Is Your Land) og igennem de mange musikere, som har videreført hans sange og holdninger.

I disse dage (11.- 15. juli) afholdes for 15. gang Woody Guthrie Folk Festival, blot kaldet WoodyFest, i hans fødeby Okemah i Oklahoma for 15. gang, og blandt de mange medvirkende er naturligvis hans søn Arlo, Judy Collins, Melanie, Billy Bragg og Gretchen Peters. Alle spiller uden honorar, og festivalen er og har altid været gratis for publikum.

Herhjemme fejres Woody sikkert også flere steder lørdag den 14. juli. Og i al fald i Møllegade 7 på Nørrebro, hvor diverse folk-, country- og bluesbands spiller egne sange, men afslutter deres respektive sæt med en Woody Guthrie-sang for at ære hans minde. Bands’ene er Wild at Heart, Shark Bate, Of the Valley, Sink Ships og Workers in Songs. Forfatter Asger Schnack, der er WG-entusiast (og Dylan-ditto) holder et oplæg om Guthries betydning for musik og verden generelt.

Søndag på WoodyFest sluttes af med en Hootenanny, hvor alle kunstnere spiller med – og det samme er vist meningen i Literaturhaus.

Woody Guthries 100 år fejres også på årets Tønder Festival. Det sker søndag aften den 26. august, og Arlo G. er naturligvis på programmet sammen med sin familie. På festivalen udkommer desuden et nyt album med en lang række danske versioner af Woody-numre indspillet af folk som Allan Olsen, Benny Holst, Niels Hausgaard, Mikael K., Arne Würgler og flere endnu. ”Woody på Dansk” præsenteres ved en koncert lørdag d. 25. august kl. 12.00 i Telt 2 på festivalpladsen.