I forbindelse med Bibliotekernes Verdensmålsuge i uge 17 (fra 22. til 28. april) vil Tønder Festival plante et træ for hver solgt partoutbillet i løbet af netop dén uge. Så har man endnu ikke billet, så er næste uge det helt rigtige tidspunkt at købe sin partoutbillet til årets jubilæums-Tønder Festival og dermed slå ekstra rødder i Tønder. I Bibliotekernes Verdensmålsuge i slutningen af april sættes hvert år fokus på, hvor vigtigt det er både at bevare og genoprette naturlige levesteder i verden, og Tønder Festival vil gerne byde ind på at støtte gode miljøinitiativer.

Sycamore Maple (Acer pseudoplatanus) on meadow isolated on white.

Så under mottoet “Lad din festivalbillet slå rødder” vil TF plante træer i lokalområdet. Den endelige placering er ikke fastlagt, for det kommer an på, hvor stort antallet af solgte billetter i uge 17 og dermed træer bliver. Man kan håbe på, at det bliver en hel skov, lyder det fra TF-direktør, Kristina Lehmann Schjøtt: Festivalen håber på, at initiativet ”Lad din festivalbillet slå rødder” vil inspirere festivalgæsterne til at engagere sig aktivt i miljøforvaltning og støtte regenerering af naturlige landskaber og skabe varige fordele for både miljøet og lokalsamfundet, siger hun.

Lokal udvikling og engagement er en vigtig del af Tønder Festivals DNA. Ved at forpligte sig til lokal skovfornyelse er TF med til at skabe en håndgribelig indvirkning og sætte aftryk på biodiversitet og økosystemer, som lokale borgere i helt bogstavelig forstand kan tage og føle på. Bibliotekernes Verdensmålsuge formål er at gøre borgere klogere på FN’s Verdensmål gennem en masse oplevelser, der alle er bygget op om bæredygtighed. Oplevelser der kan inspirere til bæredygtighed i hverdagen og være med til at hjælpe hele verdens mål på vej.

Det er da endnu en super-god grund til at komme og fejre Tønder Festivals første 50 år, og der er masser af komme efter i forvejen. Musikprogrammet, der afsløres løbende, og som regel lander omkring de 65-70 folk-roots-americana-country-blues-med meget mere-musiknavne på plakaten, er i sig selv nok og alle pengene værd. Foruden den altid skønne, stemningsfulde festivalplads (og camping) med fine faciliteter hele vejen rundt og forhåbentlig også snart flere træer i nærheden. Jubi for TF.