Gennem de seneste par år har Tine Vingaard i spidsen for sit band Vingard spillet mere end 300 koncerter i Tyskland og Danmark. Hun har altid været 100 procent engageret og gået ”all in” og altid til stede, og har spillet live for meget få mennesker på små ydmyge steder. Men hun har også været på mange store spillesteder og scener, som foreløbig er kulmineret med at være support for Lars Lilholt Band i Skovdalen i Aalborg, Nibe Festival og senest på en af de store scener ved Strib Vinter Festival i februar.

Siden har hun koncentreret sig om udgivelsen af sit debutalbum efter tidligere udgivelse af en lovende EP og et par singler. Men nu er resultatet af bl.a.et halvt års ophold i Berlin med fokus på sangskrivning klar til at komme på gaden. Tine Vingaard fandt inspiration fra sine fans, der sendte hende deres egne personlige historier, som hun bearbejdede og satte melodier til. Det er blevet omsat til Vingards americanagenre og er blevet et meget velkomponeret resultat i form af et album med 11 numre. Albummets titel, ”In The Long Run” er første nummer, og her demonstrerer Tine Vingaard sin stemmes store spændvidde i en flot ballade om at springe ud i det og være ærlig over for sig selv. ”Into the Woods” en lidt melankolsk sang om, at når en dør lukkes, så åbnes en ny. Selv om det kan se trist ud, så er der en åbning, som man blot skal finde.

Det er vigtigt for hende at, at kende sit bagland, og at vide hvor hun kommer fra. Og ”Are You My Story” handler om at søge tilbage til rødderne, her inspireret af hendes farmors slægtsforskning. Det er der kommet en lækker bluegrass/americana-melodi ud af med fine guitarriffs fra Søren Nissum. I den dejligt rytmiske ”Only Me To Blame” konstaterer Tine Vingaard, at man kun har sig selv at bebrejde, hvis det ikke går som forventet.

Hver årstid har sin charme, og det beskriver hun i ”Welcome Fall”, hvor hun med sin stemmes styrke og temposkift sørger for, at de mørke måneder alligevel bliver til at komme igennem med et lyst sind. Der er også velspillede og varierede temposkift i ” The Battle”, som er en ”kamp” om og med kærligheden, og det er stille toner i den følsomme ”Dont You Weep”- en livsbekræftende sang om, at man ikke skal græde, selv om det hele slutter på et tidspunkt. Vi bliver i den stille afdeling med kærlighedssangen ”For You” om savn, sårbarhed, ensomhed og at lade musikken skabe fortællingerne. Det er i det hele taget et gennemgående tema, at teksterne har betydning og mening, og melodierne er med til at understrege dette på fornemmeste vis.

Det er samme tema i ”This Night”, hvor den musikalske oplevelse skaber personlige oplevelser, fællesskab og det at være i nuet omkring musikken. Og fine instrumentale mellemspil fra det meget velspillende band i ”Grow On Me”, hvor moralen er, at man ikke skal fortryde noget, men i stedet række ud efter det positive i fremtiden. Albummet slutter med det absolutte ”hit” Dreams, som svinger afsted, og instrumenter og Tine Vingaards velklingende stemme bliver nærmest synkrone. I det hele taget er albummet produceret så man kan høre Tines flotte vokal og hendes tekster hele vejen igennem.

Det er nok nærmest hendes eget liv, der her bliver sat musik til, for som hun synger, ”Det er aldrig for sent at følge sine drømme” og det har hun heldigvis gjort hele vejen. Som det også lyder i teksten ”Are we ready now”. Lytter man til dette album, vil man være helt klar til både at synge med og gå til koncert med den sympatiske, ambitiøse og samtidig beskedne og ydmyge singersongwriter.

https://www.vingardmusic.com/