Her er en CD/EP med seks dejlige numre sunget på sønderjysk uden slinger i valsen. Rikke Thomsen får 15. september overrakt Modersmålsprisen 2019 på Eckersberg Friskole i Blans, som er hendes barndomsby.

Hun har fået prisen for denne udgivelse med seks sange på rent klingende sønderjysk, så man skal indimellem spidse ører for at forstå teksterne. Og albummet er en flot debut for den 28-årige sanger-sangskriver, der også er konservatorieuddannet i guitarspil.

Albummets titelmelodi er en melankolsk og vemodig sang med tankerne i fortiden, men med håb for fremtiden. At komme til hovedstaden er temaet for det næste nummer på albummet, og det kan være en kold affære, når man kommer fra et miljø med nærvær og mange kendte ansigter i dagligdagen. Så bliver det nemt meget overfladisk og ”koldt” at færdes i København, ja selv øllet er ikke så godt!

Singersongwriteren kan også synge om kærlighed i Hvem sku´ha´troij? Og i sangen Det er søjn, Marie Schöne får vi et portræt af en af de lokale personligheder fra barndommen, som Rikke Thomsen har lagt mærke til. I det hele taget er det nærværet og det personlige, hun synger om med en dejlig frisk og liflig stemme, med akkompagnement af hendes eget fine guitarspil. Hun optræder med ydmyghed og alligevel uimodståelig charme, altid med et smil på læberne.

Ikke mindst når hun giver sit mest iørefaldende nummer Mojn når vi kommer, Mojn når vi gæ! Så (forsøger) alle at synge med på de sønderjyske tekster, og det er faktisk både en rigtig god melodi og et godt eksempel på hendes store talent. Inden hun slutter sit lille album med en hyldest til sin ”mofa” med nummeret En goij mand som dæ!

Det bliver spændende at følge Rikke Thomsen, og om hun fortsætter med det sønderjyske sprog, eller hun skifter til det østjyske, da hun nu er bosat i Aarhus.