Christensen & Kanne Folkband har i årene siden 2017 fået indspillet et tilstrækkeligt udvalg af deres fyldige repertoire til nu at kunne udgive et album. Undervejs har de i ny og næ lagt en single ud som lokkemad.

Den sjællandske kvartet består af Jens G. Christensen (ledende vokal, guitar), Axel Kanne (guitar, dobro, ukulele, kor), Ole Pettersson (guitar, mandolin, oktavmandolin, kor) og Ole Holst Andersen (basguitar, kor). Jens Christensen står med sin markante og fine vokal i front blandt disse både yderst erfarne og sande folkemusikere.

”Vi drømmer stadig” står som et snit gennem orkestrets liverepertoire med sine både dansk- og engelsksprogede sange. Søgende efter fornyelse vil lytte forgæves, men kan til gengæld nyde en solid fordybelse i klassisk vise- og folkesang, en for ofte overset metier. Christensen & Kanne Folkband diverterer os med, hvad de står for og har fordybet sig i gennem 10 år, og de gør det overbevisende.

De hovedsageligt selvskrevne dansksprogede sange lægger sig indholdsmæssigt i forlængelse af den danske visetradition, mens de engelsksprogede dokumenterer den klassiske internationale folkelige sangskrivning. I den forbindelse skal det nævnes, at Jens Christensen som yngre var en passioneret udøver af primært skotske og irske folkesange.

De 12 sange på albummet udføres med fordybelsens modenhed og kvalitetsfylde. Her er ikke tale om unge og håbefulde udladninger, men alderens og erfaringens iboende krav om udfoldelse på det med årene opbyggede høje kvalitetsniveau.

Det er befriende at lytte til denne kvartet og dens fastholdelse af at forfine sit koncept fremfor at ligge under for irrelevante og kommercielle krav om evig fornyelse.

Albummets titel hentyder angiveligt til en drøm blandt musikerne om udover på øerne også at vinde genklang i Jylland. De må bare tage fat. Muligheder bør være der – i hvert fald i de knapt så rustikke østlige egne.