Korsikansk verdensmusik på lørdag den 3. november. Kunstneren hedder Jean Menconi. Han spiller på Docken kl. 18.30 i anledning af de franske dage, ”Fransk Affære” fra torsdag 1. nov til søndag d. 4. , hvor der sker alverdens franske ting og sager, kunst og gastronomi.

 Jean Menconi er songwriter og født i Porto-Vecchio som ældste barn i en stor familie, hvor sang og musik spillede en stor rolle. Hans far er også sanger og musikker, troubadour på de korsikanske veje, og det var naturligt for Jean at følge i faderens fodspor. Han begyndte at spille guitar som syvårig, og i en alder af 13 år begyndte han at spille trommer og synge.

Som 20-årig blev han radiovært og derefter DJ. Alt imens han som trommeslager-sanger var rundt på Korsika til forskellige musikfestivaler. Herefter gik han solo med sin guitar og stemme… og egne kompositioner. I 1988 indspillede han sin første single ”L’éternité dernier” hos CBS

De næste 10 år rejste han rundt i Europa og gjorde den korsikanske sangskat kendt gennem sine sange. I 2000 udgav har på ny en single ”Paese”

I 2002 tog Jean Menconi tilbage til Korsika. Her involverer han sig i en nogle velgørenhedsorganistation og spiller flere koncerter til fordel for ”Restos du coeur” (folk der ikke har råd til mad), ”La vie devant soi” (syge børn på hospitaler i Marseille), ”un sourire pour un enfant” (et smil til et barn). Siden har han spillet ved  mange festivaler og koncerter rundt omkring i Frankrig.

I anledning af de franske dage ”Fransk Affære” på Docken i København kan vi nu få fornøjelsen af ham her i Danmark.

 

http://www.jeanmenconi-corsica.com/