Året rundes af med fin folk og fine folk. Og 2014 spilles også ind med manér. Vi ønsker også alle vores læsere en rigtig glædelig jul og godt nytår med masser af god folk & roots, og hvad dertil hører.

Ash Plant Pressefoto

Ash Plant Pressefoto

Bartof Café har  irsk musik på programmet lørdag den 28. december. Det er det godt 30 år gamle band Ash Plant, der giver den gas efter de stille juledage. Det dansk-irske band består af Martin O’Hare, Seamus Cahill, Henrik Bjørslev og Joakim Friis-Holm, der som nok bekendt er mangeårig vært på meget hyggelige Bartof, som gennem alle årene har budt på masser af forskellig folk, roots, blues og meget mere. Med sig har de Paddy Lawless på violin.

Faktisk åbner Bartof efter nogle få dages juleluk fredag d. 28. med en god omgang rockabilly & roots med guitaristen Andre Preuthun fra ”Wild Wax Combo” og forsangeren fra Taggy Tones, Jess Rasmussen, der i januar i år dannede en duo og sammen indspillede fire numre. Efter en travl turne fik de Lars Wallin med på bas og kor, så det er en mere end kompetent trio, som spiller op på fredag.  Trioen hedder ikke så overraskende: Preuthun Rasmussen & Wallin Trio.

Søndag den 29.12. slår Metronomen på Godthåbsvej dørene op for årets sidste Copenhagen Irish Folk Club-arrangement – og sikke et! Oven i købet et dobbelt ét: Fromseier Hockings & Lydom OG Bugge & Høirup. Vi tror næppe, at det er nødvendigt med fornavnene, men her kommer de så alligevel: Ditte, Sigurd, Sonnich, Kristian og Morten. Man kan roligt forvente sig en eftermiddag med masser af den fedeste danske folkemusik. Dørene åbnes kl. 14, og festen begynder kl. 15.

Fromseier & Hockings Foto: Per Dyrholm

Fromseier & Hockings Foto: Per Dyrholm

Et par dage efter nytår, nemlig fredag den 3. januar 2014, indbyder københavnerfolk.dk til stort Polska-bal i Kulturhuset Indre By. Det ligger på Charlotte Ammundsens Plads 3 ved Nansensgade.

Det begynder kl. 19 med danseinstruktion i danseinstruktion i Springlek, polska fra Västerdalarna, og efter en kort pause spiller Skabssvenskerne op til dans kl. 20.

Der spilles musik fra Dalarna, Jämtland, Medelpad, Värmland, Småland og Skåne. Og som københavnerfolkene selv siger det, så ”glæder vi os vildt meget til en svedig aften med stamp og tramp!” Dansen fortsætter til kl. 23, og den sidste halve time kan man spille med.

Caféen er åben hele aftenen, og det er mere end tilladt også bare at hænge ud og nyde musikken.

Entreen er 50 kr. www.københavnerfolk.dk

Metronomen er klar igen den 10. januar med Ramslag, som er en spillemandfest med både musik og folkedans. Folkets Hus Spillefolk starter kl. 20.00, og kl. 21.00 spiller Skurup Quartett op til dans, og senere er der frit sammenspil. Tag gerne instrument med og find evt. noderne på spillefolk.dk, hvis du vil øve.
Skurup Quartett er studerende på folkmusiklinjen ved Skurup Folkhögskola og skulle være ret så forrygende folkemusik. Der er mulighed for jam og dans i Kuppelsalen.

Se også vores rootszone.dk kalender.