Kvartetten Nordens Tone viste, at de har har succes med deres mix af jazz og folkemusik.

Det var som en juleaften i en dansk kirke. Der var fyldt helt op på de faste pladser, og de ekstra stole der blev fremskaffet var også hurtigt fyldt op. Desuden måtte mange sidde på gulvet eller stå i ”våbenhuset”, vindfanget på det intime spillested Salonen, der er diskret beliggende i en baggård i Grønnegade i Århus, hvor Nordens Tone gav koncert i anledning af Aarhus Jazzfestival.

 

Men det var også den eneste lighed med en juleaften.

Temperaturen var et godt stykke over den behagelige, men det blev glemt mens vand, kaffe og lækre kager med jordbær blev indtaget til de smægtende toner fra Nordens Tone.

Aftenens program med orkesterets repertoire af sange og viser fra de nordiske lande blev præsenteret i et afvekslende rækkefølge på de mange sprog som Jullie Hjetland behersker.

Også selv om hun på et tidspunkt konkluderede, at ”det var lidt mærkeligt, at spille nordisk musik i 80 graders varme”. Sangene og musikken i første afdeling var fra Island, Finland, Færøerne, Norge og Danmark, og den gik rent ind hos de ca. 60-70 fremmødte, der nød Hans Mydtskovs saxofon med mange finurligheder undervejs, der både imponerede, men også fik smilene frem, især når han var med/modspiller til Jullie Hjetland.

Bassisten Torben Bjørnskov spillede med stor passion og intensitet, mens pianisten Pojken Flensborg elegant styrede bandet gennem aftenens to sæt.

Efter ”Se dig ud en sommerdag” med de tre musikere alene, som åbningsnummer på andet sæt, viste sangerinden Jullie Hjetland sit store format, da hun sang et norsk og nynorsk potpourri a cappella, og det afsluttende nummer med diverse lyde ved brug af hænder, kinder og krop, der fik aftenens største bifald frem.

Derefter fulgte sange fra Norge, Sverige, Grønland og Island, inden det dejlige grønlandske ekstranummer ”Unnuap Qeqqa”, som handler om Nytårsnat, og dermed er vi tilbage ved den køligere årstid, som ingen slet ikke havde i tankerne på Salonen.

www.nordenstone.dk

Nordens Tone, Århus Jazz Festival, Salonen, 15. juli, 2010