Vi har mistet en af Danmarks Radios markante stemmer, nemlig den der tilhørte Poul Erik Sørensen, som mange af os kendte fra det savnede program Folk Nyt, hvor jeg selv lærte ham at kende. Han døde af et hjertestop et par uger før sin 71 års fødselsdag d. 25. maj. Poul Erik var en stor musikelsker, folkemusikentusiast og selv en habil guitarist.

Han startede som afløser på P3’s natradio omkring 1980 og blev meget benyttet til indslag i det ugentlig Folk Nyt på P3.Da dette ellers meget lyttede program blev lukket ned for snart mange år siden, blev han studievært på flere programmer på P4, P4 Østjylland og søsterkanalen i Vejle. Indtil for knapt halvandet år siden var han én af de bærende stemmer på den digitale P5-kanal, som også i få år præsenterede et folkemusikprogram. Faktisk var radioarbejdet kun en bibeskæftigelse, men nok den han var mest optaget af.

Poul Erik var husmandssøn fra Randers-egnen. Efter studentereksamen læste han fransk ved Aarhus Universitet og blev boende i Aarhus. Han arbejdede fast i postvæsenet i mange år sideløbende med musikken. Som efterlønner og pensionist fik han tid til en del udlandsrejser, og arbejdede som frivillig vågevagt på et hospice i Rønde. Her var han lige indtil sin alt for tidlige død.

Han vil blive husket for sin entusiasme og sin brede musikviden. Især den elektriske blanding af folk og rock var en virkelig passion, og én af årsagerne til, at han mange gange besøgte det britiske folkband Fairport Conventions egen festival i Cropredy. Faktisk ansporede en artikel, han for mange år siden skrev i folkemusikmagasinet Folk & Musik i Danmark (som rootszone.dk er en udløber af) om Cropredy Convention i Oxfordshire, mig til at tage dertil samme år.

I artiklen fortalte han ned i mindste detalje, hvordan man kom dertil med fly, tog og bus, og at det skulle man bare kaste sig ud i, for det var hele rejsen værd. Jeg mødte ham da også på den hyggelige festival flere gange. Vi er mange, der vil savne ham og mindes et rart, vidende, musikalsk og engageret menneske. Æret være dit minde, Poul Erik.