Flyveforbuddet over nordeuropa hjalp ikke!

Bruce Guthro satte et flot punktum for sin Danmarksturne, da han spillede sin 12. og sidste koncert i Silkeborg Musikhus. Og Bruce Guthro trodsede flyveforbudet, da han veloplagt fløj højt, og også fik de ca. 200 tilskuere til at lette sig fra stolene under de sidste par numre, og efter koncerten var der fortjent stående applaus til Guthro og hans danske band.

Men forinden havde den karismatiske Bruce Guthro, der også er kendt som forsanger i skotske Runrig, ført publikum gennem sin musikalske blanding af folk, pop, rock, country og gospel med de fleste af numrene fra hans seneste cd ”No final Destination”, suppleret med flere kendte sange fra de tre tidligere album.

Alle sange på repertoiret er komponeret af Guthro. Når man sammenligner numrene fra det seneste album med de tidligere cd’er, er der ingen tvivl om, at canadierens musik har fået mere kant og er blevet lidt skarpere, og samtidig lidt mere rocket, hvad der synes at være en gevinst.

Men der er også tid til eftertænksomhed i Guthros tekster, som hans hyldest til blandt andet de danske og canadiske soldater i Afghanistan i sangen ”Flew MacCarthy home”, og han er ikke blot en troubadur og historiefortæller, der blot afleverer sine sange. Han har sine meninger og kommenterede med tilfredshed, at siden han sidst havde været i Danmark, havde USA skiftet præsident Bush ud med Obama, og nævnte også de mange krige i verden og den globale opvarmning, og han kunne med et smil på læben konstatere, at vi efter klimatopmødet i København, havde haft tre måneders hård vinter. Der var også vemodige tanker om musikbyen New Orleans, hvor orkanen Katharina huserede for fem år siden.

Den canadiske sanger og komponist blev glimrende støttet af sit danske band, hvor af de fleste har spillet med ham flere gange. Ikke mindst den velspillende Jan Kaspersen på guitar og saxofon, Kristian Gislason på trommer, keyboardspilleren Peter Dencker, Allan Nagel på bas og Mads Lykkegaard på guitar.

Bruce Guthro og det meste af hans danske band fortsætter til Tyskland, hvor de giver 14 koncerter de kommende uger, inden han fra 21. til 24. maj skal være opvarmning til Bryan Adams fire koncerter i Danmark.

Bruce Guthro, Silkeborg Musikhus, 20. april, 2010

www.bruceguthro.com