Foto: Per Dyrholm

Foto: Per Dyrholm

Det er fem år siden, violinisten og komponisten Harald Haugaard senest turnerede i det japanske. Med sig har han det seneste album, ”Lys og Forfald”, der udkom i marts. Turnéen spilles som trio med guitaristen Mikkel Grue og slagtøjsspilleren Sune Rahbek, begge fra det band, som Haugaard og hustruen Helene Blum ofte turnerer med.

Koncerterne bliver på forskellige spillesteder rundt omkring i Japan og bl.a. i et traditionelt japansk tempel. Udover selve koncerterne skal musikerne undervise japanske universitetsstuderende i traditionel dansk musik. 

Harald Haugaard og Helene Blum

Harald Haugaard og Helene Blum

Haugaard har tidligere turneret en del i Japan i forskellige konstellationer og har skabt sig noget af et navn. Han glæder sig til gensynet, hvor han ”ofte har oplevet, at publikum har et særligt øre for vores musik Jeg fornemmer, at den japanske kultur indeholder stor poesi og lyrik, og det resonerer godt på den nordiske melankoli”, siger Harald Haugaard.

Det er ikke mange dage siden, at den internationalt anerkendte musiker returnerede til Danmark efter USA-turné og koncerter på den canadiske festival Celtic Colours. Desuden har han lige nået tre koncerter her i landet, men er netop ankommet til Japan for at spille fra d. 27. oktober til 3. november. Så følger koncerter i Tyskland med hele bandet, så seks jobs i DK plus et i Gråsten Slotskirke med Carls Nielsen Folk Band, og derefter fra d. 10.- 21. december er Harald Haugaard og Helene Blum ”med nordiske gæster” på den sædvanlige, er det vel, Nordic Christmas Tour i begge lande.