Den årlige folkfestival i Tisvildeleje starter fredag eftermiddag, og et hovednavn lørdag aften er det fine, irske band Tupelo. Med bl.a. banjoen langt fremme i lydbilledet, dobro, fiddle, kontrabas, guitar og en rigtig god sanger i James Cramer kan man glæde sig til at møde dette inspirerende og friske band, som debuterede i 2008 og udgav første album ”Dirty Money” i september 2011.

Tupelo. Pressefoto

Fra den er kommet to singler, ”Don’t Let Go” og ”Firefly”, og de spilles flittig i irsk radio. De brød voldsomt igennem, da de spillede for 80.000 mennesker på Dublins hurlingstadion. Hurling er meget populært i Irland, og Tupelo fik chancen for at spille ved All Ireland Hurling Final. Det var måske en form for ”lucky strike”, kan man sige, men de kunne i den grad leve op til det.

Turneen begyndte for fulde huse i Portalen, og foruden koncerten på Tisvilde Folk skal bandet spille i Wintercoat Brewery på søndag d. 2. september, Gyngen i Århus mandag, på en langelandsk musikskole på onsdag, Roskilde torsdag og derefter en afstikker til Malmø og Göteborg. De slutter af på Halkær kro lørdag den 8. september.

Festivalen

Tupelo er som måske bekendt Elvis Presleys fødeby, men der er ikke meget Elvis i dette rootsy-spillende Tupelo. Men rootszone.dk får muligvis lejlighed til at spørge bandet, om Elvis faktisk har betydet noget for dem, eller hvor navnet kommer ind.

Tisvilde Folk festival har blandt navnene fredag Karoline Munksnæs kl. 19 på Birkepladsen og det genopstandne, velspillende Musikorkestret i Kildegården. Lørdag starter Peculiar String Band, og klokken 16 er der endelig et genhør med det fabelagtige ”one man blues band”, som består af Mike Whellans på sang, guitar og ikke mindst på mundharmonika-trylleri.

Det sker på Birkepladsen, ligesom Sean Needham Band kl. 19, Jane & Shane kl. 20.30 og altså Tupelo kl. 22. Indimellem er der også andre navne på og formentlig fest i det meste af Tisivildeleje.

www.tisvildefolkfestival.dk