Mere godt nyt til et både lovende og varieret festivalprogram.

Så er der booket flere rigtig spændende navne til den kommende festival! The Low Anthem og Sorten Muld – hallo! Og Lukas G. igen, igen.

Et amerikansk band med masser af succes fra den meget levende indiescene, nemlig The Low Anthem med de to grundlæggere af bandet Ben Knox Miller og Jeff Prystowsky, de startede i 2006, og Jocie Adams, der har været med siden 2007. Desuden de to nyeste medlemmer, fra 2011, Mike Irwin og Tyler Osborne.

Sammen skaber de et univers af musik, der er som ingen andres, men som alligevel er i tråd med andre af tidens populære ikke helt-folkbands, f.eks. Bon Iver og Fleet Foxes. Det er et superscoop, Tønder Festival har gjort med The Low Anthem, og jeg kan tænke mig, at de vil blive mødt med samme høje forventninger som The Avett Brothers sidste år, og som brødrene & bandet fra North Carolina til fulde indfriede. Stemingen var elektrisk – og det samme vil ske med The Low Anthem fra Rhode Island, er jeg sikker på.

Sorten Muld vil helt sikkert også blive mødt med stor forventning og glæde. Bandet, som for hele 16 år siden vakte stor, berettiget opsigt med deres nytænkende eller måske rettere selvopfundne version af skandinavisk electronica-folk med klange og indflydelser man ikke rigtig havde hørt før. De slog succesen fast med hhv. Mark i 1997 og Mark II i 2000. Nu er Ulla Bendixen, Martin Ottosen og Henrik Munch tilbage efter en lille tyvstart sidste år.

Derudover, i skrivende stund ikke annonceret, men fra mere end pålidelig kilde, skal Lukas Graham optræde med sit eget band, udover den allerede annoncerede deal med de skotsk-irske venner, Ross Couper og Tom Oakley. Festivalens yngre profil er bestemt godt i gang med materialisere sig, altimens det faste og trofaste publikum på ingen måde kan føle sig tilsidesat.

http://www.tf.dk/pages/choose_language.php