Presefoto

Trioen Ashton Lane er i øjeblikket på deres første Danmarksturne, men kommer allerede tilbage når temperaturen er steget endnu nogle grader, og det bliver tid for Kløften-festivalen i Haderslev. Desuden er en ny Danmarks turne under forberedelse til september.

Trioen er et familieforetagende med sangerinden Esther O’Connor og hendes bror James Duffin på guitar samt Esthers mand, guitaristen Tim O’Connor. Han er født i England, mens søskendeparret er skotter, og musikken har de ikke fra fremmede, for deres far er Graeme Duffin, som var medlem af gruppen Wet Wet Wet. Rootszone mødte trioen i Århus, inden de søndag gav en koncert i Musikhusets foyer for mere end 150 tilskuere.

Hvordan begyndte det hele?

“Jeg begyndte at synge og skrive sange derhjemme, da jeg var omkring 14 år, mens min lillebror James på det tidspunkt begyndte at spille guitar,” indleder Esther O’Connor og Tim tilføjer: “Jeg var egentlig engelsklærer i London, men kom på et tidpsunkt til Glasgow, og så er jeg blevet hængende siden.”

“Kort tid efter vi var blevet gift, udsendte vi det første album “The place where we are”, men brugte kun navnet Esther O’Connor. Og det gjorde vi også med efterfølgeren “Right here”, selv om vi på begge albums var med alle tre. De to første cd’er blev karakteriseret som country/pop, mens det nyest album “Other side” er blevet kaldt folkpop.

Hvilken genre placerer I jer selv i?

Esther tænker lidt over spørgsmålet og siger: “I begyndelsen var jeg nok mest singer-songwriter. Det første album var nok lidt kommercielt, for jeg var ret ung, da jeg skrev teksterne, og de var nok lidt personlige. Men efterhånden har stilen ændret sig med et snert af blues og gospel. På vores nye album, der udkommer senere på året, spiller vi nærmest cityfolk eller akustisk pop med lidt country. Især det sidste har påvirket os, efter vi i 2010 var i Nashville.

“Vi lytter meget til Rascal Flatts, Carole King, Lady Antebellum og til musik fra 60’erne og 70’erne, og den påvikning kan måske også høres i vores musik.”

Hvem skriver jeres musik og tekster?

“James laver musikken, og jeg skriver teksterne, men vi hjælpes ad,” forklarer Esther og tilføjer: “Der er dog enkelte undtagelser. En af vores venner, sangskriveren JJ Gilmore, har skrevet et enkelt nummer til vores nye album. Vores far hjælper os meget, især med det andet album, som blev godt modtaget i Storbritannien,” forklarer James, og Tim siger: “Ja, og det var nok også et mere seriøst projekt, og der er sket en udvikling til vores nyeste udgivelse, der er færdigindspillet.”

Hvilken slags spillesteder foretrækker I?

“Det er fantastisk at spille på en stor festivalscene med 30.000 tilskuere. Det giver et sus i mellemgulvet og er helt fantastisk, så selv om man kan blive nervøs ved tanken, så er det alletiders. Det er straks mere udfordrende at skulle spille i et lokale, hvor der sidder otte mennesker,” siger en smilende James.

I har også gjort det til et speciale at spille huskoncerter?

“Ja, det kan vi godt lide. Vi har spillet mange “kitchen-sessions” eller “living room gigs”, som vi kalder det. Vi kan godt lide at komme tæt på publikum og mærke den direkte kontakt, selv om det nogle gange har været så trangt, at drengene dårligt nok kunne få plads til deres guitarer. Vi håber også i fremtiden at kunne fortsætte dette koncept, selv om det kan være svært at få økonomien til at gå op.

Hvordan er I blevet modtaget i Danmark?

“Vi er blevet godt modtaget og har haft et par rigtig gode koncerter,” siger Tim, og Esther tilføjer: “Selv om folk ikke kender meget til os, så sidder de stille og lytter. Når vi spiller i Storbritannien sidder folk ofte og sender sms’er, snakker indbyrdes eller larmer med flasker, poser eller andet. Det er en stor forskel, som vi sætter pris på.”

Hvad med fremtiden?

“Nu udkommer vores nyeste cd “Magic in the Air” til sommer, og vi regner med, at “One kiss later” udkommer som single. Vi skal en tur til Norge i april, og så glæder vi os allerede til at komme tilbage til Danmark senere på året.