Så er der kridtet op til den sjette Tange Sø Folk Festival 18. august. Det eneste, som lige mangler at komme på plads er det gode vejr, men arrangørerne er fortrøstningsfulde og mener, at det nok skal komme. Det vigtigste for foreningerne bag festivalen er, at der vil være hyggeligt samvær med god musik i den flotte natur ved søbredden.

Som vanligt bliver der to scener. I teltet med siddeplader til 500 mennesker plus stående publikum lægger det lokale ”husorkester” Modvind ud, og de efterfølges af Hawkeye & Hoe med to optrædener, hvor de underholder med deres populære irske drikke- og pubviser med mere. Så overtager Modvind scenen igen, og til slut slutter Djursland Spillemændene af i en nyskabelse omkring midnat, som har fået navnet ”Happy Midnight”. I denne afdeling spiller de folkrock, mens de tidligere på aftenen er på den store udendørs scene med et sæt af traditionel folkemusik.

Før de kommer på, har lokale Irish Slice åbnet festivalen udendørs, og de efterfølges af den populære duo Jane & Shane, som også var på programmet for fem år siden.

Københavnske Rovers Ahead spiller folkrock ala The Poguespå den store scene, og de efterfølges af det kiltklædte, skotske band Scocha, som spiller medrivende skotsk folkrock med humor. Aftenen afsluttes med et genrespring, når Billy Cross med sit band The Rebels without Applause går på scenen. Så selv om arrangørerne er trofaste mod den irsk/skotske musikgenre, så klæder det også festivalen at åbne for andre bands, som måske kan medvirke til, at målsætningen om 1.600 tilskuere bliver opfyldt.

Formanden Johannes V. Hansen oplyser dog, at det økonomisk går rundt ved lavere publikumstilslutning. Han kunne også fortælle, at 150 frivillige er med til at afvikle festivalen, der først og fremmest får støtte af lokale firmaer. Man kan i år glæde sig over at der bliver søsat en ny balustrade på65 kvadratmetermed servering i søkanten.

For fjerde gang er der også blevet brygget en speciel øl til lejligheden, og rent praktisk er der lavet belysning langs vejen til festpladsen. Så dermed er alt på plads, dog mangler man altså at tage vejret i ed, men det kommer, lover formanden.

http://www.tsfolkfestival.dk/index.htm