Kvindetrioen Zenobia tryllebandt

Der var inviteret til koncert i Tyrsted-Uth Sognehus med trioen Zenobia en kold februaraften. Men et godt stykke tid før koncerten skulle begynde, var alle siddepladser i salen optaget, og flere stole måtte findes. Bl.a. måtte Zenobia af med stolene fra deres backstagerum til det store fremmødte publikum!

Zenobias blanding af højskolesange, salmer og viser i enten traditionelle udgaver eller i nye fortolkninger, med tilsætning af folkemusik og andre genrer, har givet de tre nærværende og sympatiske unge kvinder et stort trofast publikum.

Lige fra den første fællessang til ekstranummeret er færdigt, tryllebinder trioen deres publikum med smukke sange fra Louise Støjbergs milde, men også stærke og smukke stemme. Søsteren Charlotte Støjberg er ekvilibristisk på flygel, hvor hun elegant lader tangenterne tale, og Mette Katrine Jensen er uden tvivl en de bedste harmonikaspillere her i landet og demonstrerer det med stor autoritet. Især når det er folkemusikkens muntre toner, hun slår an.

I koncertens første afdeling blev der præsenteret musik af Carl Nielsen – muntre sange som f.eks. ”Som en rejselysten flåde”, men også den melankolske ”Jens Vejmand”, der i Zenobias udgave er blevet til en meget smuk sang, trods det triste indhold. Publikum kan allerede nu glæde sig til maj, hvor trioens nye album med netop Carl Nielsen-musik udkommer.

Efter pausen fik vi mange numre fra bandets seneste album ”I vintermørkets hal”, og det passede godt til de udendørs omgivelser, mens der indenfor var både varme og lyse melodier på Zenobias sætliste. Eksempelvis fik Mette Katrine Jensen-komponerede ”Julepolonaise” publikum til at stampe og klappe i takt, mens stilheden var total, da Louise Støjberg sang Thøger Olesens ”Desertøren”, et både rørende og gribende nummer.

Det kom ikke som nogen overraskelse, da de ca. 120 fremmødte gav Zenobia et velfortjent stående bifald efter sidste nummer og igen efter ekstranummeret ”Midnat” fra bandets første cd af samme navn.

http://www.zenobia.nu/DK.php