Tange Sø Folk Festival fejrede deres 10 års jubilæum med manér. Festen begyndte med irsk og sluttede med skotsk musik, og ind imellem stor der dansk musik på programmet.
Det er altid svært at være første band på scenen, og især når det er ved middagstid en lørdag eftermiddag. Men Mr. Melodi Grand Prix, australskfødte Johnny Logan, tog kegler lige fra starten af sin koncert, og han fik hurtigt publikum op ad bænke og havestole til både de mange traditionelle irske sange og (selvfølgelig) også til hans popevergreens-vindere fra MGP. Med åbningen med Lannigan’s Ball, Whiskey In The Jar, Galway Girl og Molly Malone suppleret med Johnny Cash- slageren Folsom Prison Blues demonstrerede Johnny Logan, at han også behersker folkemusikken. Han præsenterede også sin egen udgave af den klassiske The Pogue-julesang Fairytale of New York. Grand Prix-vindermelodien fra 1987 Hold Me Now blev givet som et ekstranummer i en ny og forfriskende udgave, der fik mange unge piger (og voksne) til at skråle med, som om det var det seneste hotte hit fra den veloplagte og humørfyldte sanger.
Inden Wolfstone skulle slutte aftenen af på den store udendørs scene, stod der dansk musik på programmet. Først den ægte uforfalskede rene folkrock-vare i form af Jonah Blacksmith, som bliver bedre og bedre. Bandet, der er godt sammenspillet, forstår at give en harmonisk koncert, hvor alle musikere bidrager på glimrende vis, så musikken går direkte ind. Det er uanset, om det er bandets egne fortolkninger eller videreformidlingen af deres bedstefars mere traditionelle musik fra Thy.
Det nordjyske band blev efterfulgt at Lis Sørensen, der præsenterede det ene hit efter det andet fra 80’erne og 90’erne til stor glæde for mange publikummer, dygtigt støttet af et meget velspillende band med guitaristen Poul Halberg i spidsen.
Folk Festivalen sluttede med manér, da skotske Wolfstone gik på scenen, da mørket havde sænket sig over den helt stillestående sø. Bandet præsenterede et sæt med en blanding af vokalnumre med Stuart Eaglesham i front og instrumentale numre. Her var det Duncan Chisholm på violin og Stevie Saint på fløjte og sækkepibe, der gav musikken et kraftigt pift og ekstra fylde. Det kneb det lidt med i nogle af de øvrige numre, som ikke var helt så iørefaldende. Men Wolfstone var et populært bekendtskab, og det skotske band kan opleves igen 9. og 10. september, når de giver koncerter henholdsvis på Fanø og på Halkær Kro ved Nibe.