Hatten af for Haslev Folk Club, som er én af de få tilbageværende musikforeninger, der med frivillig arbejdskraft i mange år har givet et lokalområde mulighed for at opleve mange danske og udenlandske folkemusikere af høj kvalitet.

En solokoncert med legenden Iain Matthews var på programmet. Navnet siger nok ikke mange unge noget, men aftenens gæster var gamle nok til at kunne huske, hvorledes Matthews i slutningen af 1960’erne var med til at danne det banebrydende folk-rockorkester Fairport Convention samt tydeligvis også kendte hans senere musikalske virke.

Sangeren og sangskriveren er heldigvis stadig i god form og både hans guitarspil og vokal er i fuldt flor i alle registre. Han har et kæmpe bagkatalog af egne og andres sange samt anekdoter, som han gavmildt og næsten ydmygt delte ud af.

For eksempel sange af vennerne Richard Thompsons “From Galway to Graceland”, Van Morrisons ”Brown Eyed Girl”, Walt Wilkins’ ”Trains I Missed”, Steve Youngs ”Seven Bridges Road” og Joni Mitchells “Woodstock”, som blev et hit med hans eget band Matthews Southern Comfort for mange år siden. Der blev også plads til The Beatles’ “With a Little Help From My Friends”, en Peter Gabriel-sang og en Richard Farina-sang.

Selv i dette fine selskab af sangskrivere kunne Matthews egne sange sagtens måle sig. Vi fik en perlerække af disse og så ikke mindst flere af hans helt nye sange, som er på vej på et nyt album. Herunder ”How Much Is Enough”, hvor han både fortalte og sang om sine overvejelser om at gå på pension, men udskød dette ’da der hele tiden dukker nye sange op’.

http://iainmatthews.nl/

Home