For andet år i træk blev Aarhus Folk Festival afviklet med spillestedet Gyngen som omdrejningspunkt. Åbningskoncerten lørdag 30. september med tilhørende bal løb af stablen i Studenternes Hus Stakladen, hvor der senere skal være Danish Music Award 2017, 27. januar 2018! Her var der spillemandsmusik i flere udgaver, inden de underholdende og velspillende Trolska Polska sluttede aftenens program.

Wenzell & Bugge

Mandag og tirsdag aften var der musik på et enkelt spillested, og de næste to dage gik det løs på tre forskellige steder i byen. Fredag lagde to duoer ud på Gyngen om eftermiddagen, men med kun tre musikere involveret! Det var Gangspil og Wenzell & Bugge, som hver for sig og sammen gav et par ret forskellige koncerter.

Duoen Gangspil består af harmonika og mundharmonika-virtuosen Sonnich Lydom og violinisten Kristian Bugge og dermed forklaring på, at de to duoer kun havde tre mands besætning i alt, for Ronni Kot Wenzell og Kristian Bugge udgjorde dagens andet band.

Men tilbage til Gangspil, der præsenterede tre sønderhoninger, jigs, polkaer, valse samt et par overraskende viser med de to musikere som vokalister. De fik følge af Ronni Kot Wenzell i en keraus, dansemusik i højt tempo, inden den næste duo gav deres koncert med et meget varieret program lige fra Edvard Grieg til otte-tur fra Thy og derimellem Tango Jalousi, Somewhere over the Rainbow, valse med mere.

Senere fredag kunne man på Wintercoat glæde sig over trioen Norrøn, på Atlas slog de unge musikere i Mynsterland sig løs, og der var fællessang på Gyngen med Christian Glesborg. Det skal også lige nævnes, at om eftermiddagen var der koncert med de to musikskoler Laura og Musika samt børn fra Rudolf Steinerskolen.