Den amerikanske bluesmusiker Walter Trout (f. 1951) har i årtier været en førende figur i blues-rock-musikken. Som dansk gift har han også længe haft et særligt bånd til Danmark og har i mange år ofte været topnavn på festivaler og turneret rundt på de danske spillesteder.

Trout måtte imidlertid tage et par år ud af kalenderen pga. en alvorlig sygdom, men har i løbet af de senere år genvundet helbredet og er nu tilbage med fuld kreativ kraft og altså langt fra ’broken’, som albumtitlen antyder.

Han har rekrutteret Will Wilde til albummets første single ”Bleed” – en forrygende boogie, hvor Wildes mundharpe og Trouts sang og guitarspil går op i en højere enhed. Sangerinden Beth Hart medvirker med sin rå stemme på ”Broken”. ”Heaven and Hell” har et apokalyptisk tema, men der er tro og håb på den tilbagelænede shuffle ”Courage In The Dark”. Der er plads til et par ballader og sangen ”Breathe” klinger næsten som en countrysang, men det er den hårdtslående bluesmusik, der gennemsyrer albummet.

Walter Trout er tilbage, og det tror jeg også, at hans danske fans er, når han kommer på en lille forårsturné med sit band i starten af april. I skrivende stund er ”Broken” debuteret på førstepladsen på Billboards Blues hitliste.

https://www.waltertrout.com/