I starten af det nye år udkommer kvartetten MOLDE med deres første EP med seks numre og godt. 26 minutters spilletid. Singersongwriter Maria Molde er bandets forgrundsfigur som sangerinde med en dejlig lys og sprød vokal, der tager os med på en rejse gennem smukke sange og kompositioner i americana, country, bluegrass og folkgenren.

Alle er på dansk og med inspiration hentet i naturen og med toner fra de amerikanske Appalacher-bjerge, men også med et tydeligt nordisk aftryk med både melankoli og glæde ved bl.a. at følge og synge om årstiderne.

Således sangen April, hvor Moldes vokal giver optimistisk håb om et smukt forår, inden man senere på albummet kan nyde strengelege fra både violin og mandolin i Hagl i september. Og ligeledes det efterfølgende nummer Nu svinder lyset, hvor hendes smukke vokal og teksterne helt fortrænger den nordiske melankoli. Sidste nummer er instrumentalnummeret Brabrand trinbræt, som er et fornøjeligt, muntert nummer med folkemusikalske toner og rytmer, der indbyder til en svingom.

Man skal også nyde hendes band, hvor især violinisten Jonathan Feig sørger for, at countrystemningen får et ekstra autentisk pift. Maria Molde spiller selv glimrende mandolin på alle numre, mens Jens Rosenberg sørger for dybden i musikken med kontrabassen. Og så ikke at forglemme Uffe Holmsgaard Eriksen på cittern, guitar og vokal enten som kor eller duet med Molde i et par numre.

Maria Molde

Bandet har også fået støtte på flere numre af Mikkel Bøggild på banjo, lige som Anders Gade Jensen medvirker på et par numre. Albummet er præget af MOLDE’s spilleglæde og energi, og det er en nydelse at lytte til deres udgave af country og folk i en smittende kærlighed til musikken, som kun kan glæde lytteren.

Selv siger Maria Molde om sine tekster og musik: “Sangene kom til mig efter en længere orlov, hvor jeg opholdt mig i New York. Så med min mandolin under armen tog jeg på eventyr for at blive en aktiv del af bluegrassmiljøet derovre. Jeg blev forelsket i det simple tonesprog og iørefaldende akkorder fra både country og bluegrass, og pludselig begyndte mine egne sange at komme flydende”. Det kan vi nu glæde os over og håbe på flere livsbekræftende sange fra Maria og bandet.