CD: Sange & Folk: Juletradition

To duoer er blevet til en kvartet, i hvert fald på dette dejlige vinteralbum. Det er endda to par, som har slået sig sammen om at præsenterer julesalmer, vintersange og folkemelodier. Trine Lunau og Peter Sund er gået sammen med Maren Halberg og Jørgen Dickmeiss fra Svøbsk om det spændende projekt, der må siges at være meget aktuelt til årstiden.

Ikke mindre end 15 numre har fundet vej til CD’en. Heraf tre instrumentale melodier med dejlige folkemusikalske toner fra henholdsvis Fyn, Vestjylland og Sverige. Der er mange traditionelle julemelodier på albummet, og alle er i lækre nyfortolkninger med Trine Lunaus smukke og iørefaldende stemme i forgrunden, dog med Jørgen Dickmeiss i duetter, og de øvrige musikere som kor.

Man kan glæde sig over åbningsnummeret, selv om det er en vinter-nytårssalme Vær velkommen, så er den i en moderne udgave og er noget nær et ”hit”! Men det er flere af melodierne nu, og de skyller ud fra kvartetten. Man kan også glæde sig over Maren Hallbergs energiske, men også følsomme harmonikaspil, der kombineret med Jørgen Dickmeiss på diverse instrumenter (violin, mandolin og mundharpe) og Peter Sund på forskellige guitarer giver et flot og varieret lydbillede, som sikkert ville glæde de oprindelige komponister med deres store musikalitet.

Nu tændes tusinde julelys og Det er hvidt derude er et par gode eksempler på meget flotte arrangementer samt dejlige sange og toner, så man ikke kan andet end læne sig godt tilbage og nyde bandets sange og meget velspillede melodier.

Albummet indeholder blandt andet også en fin, melankolsk udgave af Dejlig er jorden og af Et barn er født i Bethlehem. Et gennemført album og en smuk samling af vore elskede melodier og sange, der er blevet fornyet og fortolket på allerbedste vis.

Trine Lunau og Peter Sund er begge sangskrivere. De bor i landsbyen Davinde, hvor også Svøbsk-parret bor, og parret har kendt hinanden gennem syv år. De har spillet sammen ved flere lejligheder, som nu har udmundet sig i denne fine samling melodier. Det er muligt at møde de to par ved koncerter de kommende uger.

Udgivelsen tilkendegiver også, at vinteren og højtiden er over os, og med dette album bliver stemningen helt på top.