Britiske Oysterband er for første gang i to år på turne, og deres tur-bus nåede også til ”Train”.

Der var ingen stillekupeér, og passagerne på Train fik en god tur, da Oysterband satte deres musikalske lokomotiv i gang, og i et par timer kørte publikum gennem de kendte musikalske landskaber med traditionel britisk folkrock, der som vanligt var en dynamisk og medrivende oplevelse.

En skingrende mislyd, som fra et bremsende tog fra en af højtalerne fik Ray ”Chopper” Cooper til at sige ”At det er derfor det hedder Train”!

Og dermed var toget sat i gang og fra ”When i’m up” gik det af sted i eksprestempo, og til stor jubel fra publikum sprang den karismatiske forsanger John Jones og Ray ”Chopper” Cooper ned blandt publikum under ”Here comes the Flood” og sang.

Efter blandt andet ”On the Edge”, “My Mouth” og “By Northern Light” sluttede bandet første sæt af med en forrygende udgave af “Dancing”.

Efter ni numre i andet sæt, med de iørefaldende ”Oxford Girl”, ”Everywhere I go” og ”Blood Wedding” kørte Oyster-ekspressen til perronen, efter at have givet et par ekstranumre med ”Put out the Lights” i en flot akustisk version som sidste nummer.

Med vanlig sikkerhed styrede John Jones publikum som bandets togfører, mens Ian Telfer violinbue kørte som på skinner, så det var en lyst.

Før koncerten fortalte John Jones, at han det seneste år har koncentreret sig om et soloalbum ”Rising Road”, og det samme gælder for ”Chopper”.

John Jones fortæller: ”Vi har koncentreret os om vor egen karriere, men vi har sammen lavet et nyt akustisk album, for at markere vores 30 års jubilæum sidste år. Det er endnu ikke udkommet i Danmark, men hedder ”The Oxford Girl & other stories”. Et andet spændende projekt vi lige er begyndt på, er at genoptage samarbejdet med sangerinden June Tabor, som vi indspillede albummet ”Freedom and Rain” sammen med for 20 år siden.”

Den walisiske sanger fortsætter: ”Så vi har nok at se til, og der er ingen af os der kan forestille os andet end at spille musik. Jeg ved slet ikke hvad vi ellers skulle lave. Men vi nyder da alle når vi har fri. Jeg elsker at gå meget. Lange ture i bjergene hjemme i Wales, eller i Skotland eller i Lake District, og gerne med mine to hunde. Men også bare at gå en tur på den lokale pub. Jeg elsker det simple liv.”

”Men vi nyder at være på turne og møde ikke bare vore fans, for det er også vore venner. Og det er altid dejligt at vende tilbage til Danmark, uanset om det er på små spillesteder, eller på festivaler som Tønder eller Skagen,” slutter John Jones.

Det synes de danske fans også efter deres modtagelse af Oysterband, og så betyder det ikke noget, at der ikke er de store fornyelse på repertoiret.

Oysterband, Train, Århus, 3. marts, 2010