Den fem dage lange Copenhagen World Music Festival har i år etableret en Nordisk Scene i Amager Bio fredag, lørdag og søndag 5., 6. og 7. sepetember. Her bliver der skruet op for både traditionel og nyskabende nordisk musik i mange varianter.

Jørgen Dickmeiss, Svøbsk

Jørgen Dickmeiss, Svøbsk

Fredag byder på dobbeltkoncert med den svensk/norske duo Rydvall/Mjelva. De præsenterer nyckelharpe og hardangerfele i et nyt spændende samspil med deres musikalske grundlag i traditionerne. Aftenens danske indslag er Svøbsk, hvor spilleglæde og energi bliver sluppet løs med afsæt i den danske folkemusiktradition. De fire musikere Maren Hallberg, Jørgen Dickmeiss, Simon Busk og Theis Langelands forstår at forny musikken med nutidige toner og rytmer.

Simon Busk, Svøbsk

Simon Busk, Svøbsk

Allerede lørdag eftermiddag d. 6.er der workshop med Peter Uhrbrand, som en måned efter, d. 5. oktober i netop Amager Bio bliver modtager af Årets Gudman. Også en flot, positiv nyhed, som vi vender tilbage til. Denne lørdag giver med Uhrbrand i front mulighed for at lære en Sønderhoning på dansegulvet, inden aftenen afsluttes med et ægte Fanø Bal. Men tidligere på aftenen demonstrerer finske Antti Paalanen ny spændende  musik på diatonisk harmonika, som han selv kalder the Breathbox. Han efterfølges af den færøske sangerinde Eivør, som med sin ekstremt kraftfulde stemme, fremkalder drømme og får hjemlandets fjelde til at skælve.

Svenske Ale Möller Trio går på scenen søndag og tager publikum med på en musikalsk opdagelsesrejse, inden Dreamers’ Circus afslutter den nordiske del  af festivalen med deres helt unikke lydbillede.

http://cphworld.dk/