Hvert år i mange år har der under årets Tønder Festival været afholdt Folk Spot Denmark. Her kan både kendte og mindre kendte bands fra folk- og rootsgenren kunnet præsenterer deres musik for et stort antal udenlandske medie- og branchefolk. I år bliver Folk Spot Denmark præsenteret tre aftener i træk i forbindelse med koncerterne i Kulturhuset/Schweizerhalle i Tønder 26.- 28. august.

Virelai, pressefoto

 

Torsdag den 26. åbnes Folk Spot af dansk/svenske Stringflip. Kvartetten udgav i foråret deres første album (https://rootszone.dk/cd-stringflip-stringflip/) og præsenterer et alsidigt sæt med både irske, svenske og danskinspirerede melodier, og især hylder bandet de nordiske folkemusiktraditioner.De efterfølges af det meget livlige og kraftfuld middelalderband Virelai med Mia Guldhammer i fornt på den vokale side. Her kan der garanteres muntre kædedanse, festlige sange og melodier med de helt specielle instrumenter drejelire, fløjte, jødeharpe osv.

Aftenen efter gælder det så både skandinavisk traditionsmusik og egne kompositioner fra Bragr (øverste foto) med Perry Stenbäck, nøgleharpe, som bandets styrmand. Her vil man opleve musikalsk friskhed i såvel kendte som nye melodier. Himmerland består af fem musikere, og her vil de sprede glæde, ligesom de fascinerer med deres blanding af gamle ballader og nye kompositioner lavet af bandets medlemmer.

Lørdag d. 28. står syrisk/danske JUMA på programmet med et mix af danske viser og salmer og både arabiske religiøse sange og syriske folkemelodier, så de to kulturer blandes og forenes musikalsk. Tailcoat afslutter årets Folk Spot med instrumental folkemusik fra de skandinaviske lande. Bandet udvisker grænserne både mellem landene og mellem den ældre og nye musik. Bandet består af tre danske og to svenske musikere.