Selv om der er ca. fem måneder til Strib Vinterfestival 2020, så er programforberedelserne ved at være på plads. På Cafescenen bliver der Børnefestival med Mette Kathrine Jensen Stærk og Kristian Bugge, så her vil det blive folkemusikalsk underholdning for de yngste festivaldeltagere på et højt plan.

Baskery

Der er lagt op til et flot program med musik fra Canada, England, Irland, Skotland, Sverige, Færøerne og Danmark. Canadiske Le Vent Du Nord har besøgt Danmark flere gange og er et populært bekendtskab med deres muntre og energiske fransk/canadiske toner. De præsenterer både traditionel musik og eget materiale, som bliver introduceret på engelsk, men sunget på fransk. Bandet har ofte mange forskellige instrumenter med, såsom drejelire, bouzouki, harmonika, jødeharpe, violin med mere.

Tide Lines

Sangerinden Lena Anderssen er født på Færøerne, men har boet 15 år i Canada, inden hun som 17-årig vendte tilbage til sin fødeø. Hun skriver selv sine sange, som hun betegner som poetisk pop, men også mere folky melodier med afsmitning fra indie og americana.

Det unge, skotske band Tide Lines, der netop gjorde en rigtig god figur ved årets Tønder Festival, er også på programmet, med deres folkrock-toner á la Runrig i en ungdommelig udgave. De irske bands Goitse og I Draw Slow er garanti for ægte keltiske folktoner med energiske ballader og iørefaldende melodier.

Fra Sverige bliver der et velkomment gensyn og genhør med de tre søstre Bondesson i Baskery. De udfolder sig med stor energi, når de præsenterer deres folk, punk og countryrock. Fra de hjemlige folkmarker kan man glæde sig til Fromseier Hockings altid nærværende optræden, Spöket i Kökets muntre nordiske toner, og så kan man nyde Søren Huss’ tekster og melodier, Vesselils smukke strengelege og mange flere musikere og bands.

Der sælges 250 partoutbilletter til kun 695 kr. når disse er solgt er prisen 775 kr. Fra 29. november begynder salget af enkeltdags billetter.

http://www.strib-vinterfestival.dk/