Da Riverdance dukkede op dengang i midten af 90’erne, blev det, som alle nok ved, en verdenssucces og blev også fulgt af Lord of the Dance. Begge shows har haft fænomenal succes kloden rundt. Det gav både et kæmpe kick til den irske musik og fik en masse mennesker (især kvinder) til at lære at danse irsk stepdans.

Violinisten (og sangerinden) Mairin Fahy turnerede i flere år hele verden rundt med Riverdance ligesom sin mand, guitaristen Chris Kelly. Sammen har de for længe siden turneret i Danmark i bandet Reeltime. Fahy var med sit fiddlespil og smukke stemme en af de absolutte stjerner i showet.

Men nu har ægteparret i årevis været med i danseshowet Trad On The Prom. Det har kørt i Galway i 14 år for fulde huse, og nu og da kommer det en tur til udlandet. Og de i alt seks musikere og seks dansere er på plakaten i Portalen denne lørdag d. 20. januar.

Musikerne er foruden ægteparret Mairin Fahys bror Gerard, som har været kapelmester på Lord of the Dance, på uilleann pipes og hendes søster Yvonne på bodhran, fløjter, pipes, harmonika, keyboards med mere også Brendan Hayes på klaver, keyboards og vokal samt Padraig Rynne på concertina. Flere af danserne er Irish World Champions. Det bliver et fabelagtigt show, som altså nu runder det gode koncerthus Portalen ved Hundige station, vistnok for anden gang.