Northern Assymble

Northern Assembly

De to unge bands, Northern Assembly og Ida Wenøe & The Silver Cords, demonstrerede på Folk Spot, at de er talentfulde bands og mere end godt på vej.

HANDMADE jpgNorthern Assembly præsenterede livlig folk-poprock med fire charmerende musikere. De synger alle sammen, men det er færøske Dina Danielsdatter, der er forgrundsfigur som forsanger i de fleste numre med en flot klar iørefaldende stemme.

Andreas Bevan

Andreas Bevan

Bandet mødtes tilfældigt i Århus i 2013, selv om de fire musikere kommer fra hvert deres sted i verden. Men deres fællesskab for sangen og musikken fik dem hurtigt til at finde sammen, og det har også betydet, at de selv skriver og komponere deres musik fortrinsvis med rod i egne oplevelser. Deres repertoire er både med stille, melankolske melodier, men også og især med up tempo-numre, hvor de forstår at få alle nuancer med, og hvor hele bandet levende og energiske bruger deres musikalske talenter.

Sanger og guitarist Andreas Bevan med engelske rødder fortæller: ”Vi ansøgte om at deltage ved Folk Spot og blev heldigvis udvalgt. Vi havde release-koncert for 10 måneder siden af vores EP, og siden har vi spillet 30 koncerter, fortrinsvis huskoncerter. Vi vil gerne fortælle vigtige historier, især om mennesker, og kan godt lide energisk musik med gode harmonier. Folk Spot har allerede givet os gode kontakter, og vi håber, at vi kan tage på turne i februar til Tyskland, Schweiz og England. For vi har fået god respons, selv om vi ikke spiller mainstream folk, men måske nærmere er i en gråzone. Men det har også givet os ny inspiration at lytte til de mange dygtige bands og musikere i Tønder”. Bandet har efter Tønder Festival i konkurrence med 15 andre unge bands vundet ”Fatter Eskil-Prisen” i Århus.

Ida Wenøe

Ida Wenøe

Ida Wenøe & The Silver Cords sørgede for lørdagens nye islæt på folkscenen. Singersongwriter Ida Wenøe fortalte efter koncerten: ”Det var faktisk Dreamers’ Circus, der åbnede mine øjne for folk’en, og jeg har senere spillet sammen med Nikolaj Busk på bl.a. Vega med Den danske Sangskat. Men jeg er ellers vokset op med fællesskab og højskolesange.”

Bandet begyndte faktisk deres release-turne i Tønder med deres album, som foreløbigt er udgivet i Skandinavien, og håber nu at der også bliver mulighed for at komme til udenlandske festivals. Wenøe tilføjer: ”Jeg kan godt lide folkemusikken, da den taler til folk fra sjælen, og så modtager man selv inspiration fra den respons, man får fra de mange musikere, man møder”.

Bandets koncert demonstrerede en velsyngende sangerinde med en flot stemme, som næsten stjal billedet helt fra sine to medmusikere. Repertoiret var på engelsk, dog undtaget et enkelt nummer til sidst, hvor Ida Wenøe demonstrerede, at hun også klarer sig fint på sit modersmål.

Begge bands kan høres via nedenstående links:

https://www.youtube.com/watch?v=zOZdu83lk2s

https://www.youtube.com/watch?v=q00RfYsN9tU

Ida Wenøe & The The Silver Cords

Ida Wenøe & The The Silver Cords