Pressefoto

Pressefoto

Green Steps & Trad Lads danser og spiller op til irsk magi i Maribo på fredag d. 14. og lørdag d. 15.

Det er Maribo Søpark Hotel, der igen lægger scene til irsk, livsglad folkemusik fra Trad Lads og flot dans fra Green Steps, der fik flotte anmeldelse for et år siden, da de også var der. Aftenen skydes i gang med et helt nyt danseshow, hvor numrene udtrykker forskellige stemninger og temperamenter. Green Steps har udvidet ensemblet fra tre til  fem dansere, har fået designet nye kostumer, og Marianne Green har lavet nye koreografier. Showets musikere er de fleste af trad lad-gutterne, nemlig Peter Sørensen på violin, Bjarne Schmidt på banjo & bouzouki, Martin O’Hare på bodhrán & bones, Sonnich Lydom på harmonika og mundharmonika foruden sangerinden (og selv danser og instruktør) Marianne Green. Showet varer en time.

Marianne Green Foto: Per Dyrholm

Marianne Green
Foto: Per Dyrholm

Efter pausen spiller Trad Lads op til dans med livlige irske dansemelodier og ballader med Dublin- sangeren Kevin Horan. Dansere fra Green Steps vil instruere et par irske ”céilídanse”, fællesdanse, så alle har mulighed for at prøve at danse en ægte irsk dans.

Trad Lads spiller efter mange år stadig med livsglæde, nerve og energi. Bjarne Schmidt og Peter Sørensen er irske musikere i hjertet og på gribebrættet, og sammen med nordirske Martin O’Hare på bodhrán og irske Kevin Horan på vokal er deres virtuose spil med til at skabe den unikke stemning, som irsk musik er så kendt for. Ny mand i bandet, Lars Hansen, er med på piano og giver bandets lyd endnu mere swing og fylde.

Den irske aften på Maribo Søpark indledes med irsk middag kl. 17.30, og så følger nogle underholdende timer med band og dansere. Det er et superinitiativ at få spredt folkemusikken ud, også til et publikum, der (måske) ikke så ofte kommer ud til de gængse koncerter, og et dejligt positivt budskab at sprede. Mon ikke der er gengangere fra sidste år? Sådan et arrangement koster pr. person 995 kr. med overnatning og 595 kr. uden. Men der altså udsolgt, and that’s just magic!