roland og mikkelsen (1)

Anders Roland og Anders Mikkelsen på Skagen Festival 2015. Foto: Per Dyrholm

Det er to garvede musikere, der skal ud og spille i de nærmeste dage. Veteranen er guitarist, sanger, komponist og sørme også violinist Anders Roland, som har været med på den danske scene siden engang i 1970’erne. Han begyndte med Hvalsøspillemændene, som han udgav tre albums sammen med og derefter samarbejde med Erik Grip og ikke mindst Finn Olafsson. De to guitarister udgav sammen hele seks albums, og Roland har også udgivet nogle solo.

Anders Mikkelsen er, kan man vel godt tillade sig at sige, af lidt yngre dato, men hans karriere er nu også ved at have varet et pænt stykke tid. Han debuterede på Skagen Festival, hvor han efterhånden huserer hvert år som konferencier med mere, og han har udgivet fem cd’er i eget navn og med mange egne sange. Den seneste, Cap San Marco, fik en glimrende anmeldelse af Nils Thorlund her på siden d. 19. februar.

Indimellem danner de 2 x Anders en viseduo, og det er i den sammenhæng, at de nu skal en lille tur rundt. Den begynder torsdag 22. oktober på Seniorværkstedet i Næstved, som dog er et lukket arrangement. Fredag får Skuldelev Skole i Skibby besøg, og lørdag gælder det Corona Camping i Borup.

Torsdag d. 29.oktober står duoen på scenen i Folk Club Mors på Elværket, Nykøbing Mors.