Mike Andersen Pressefoto

Mike Andersen Pressefoto

Årets Copenhagen Bluesfestival blev for alvor skudt i gang onsdag aften rundt omkring i København. Ikke mindst i Amager Bio, hvor to Danish Music Award-priser blev uddelt inden aftenens koncerter. Big Creek Slim, der også hedder Marc Rune og er fra Ikast, modtog prisen som Årets Bluesnavn og gav solo en prøve på sin rigtig fede bluesstemme. Han lyder, som om han har dybe rødder i den sorte blues snarere end i den jyske muld. Men han har også boet og rakket rundt i Louisiana, Mississippi, Alabama og Tennessee og bor vist pt. i Brasilien. Han udgav tidligere på året ”Hope For My Soul” og var fortjent en meget populær modtager af prisen.

Det samme gjaldt Mike Andersen, der ikke selv var til stede, fordi han var i Aarhus for at øve op til aftenens (torsdag 24. september) hyldestkoncert til legendariske BB King, også i Amager Bio. Men via en optaget telefonsamtale kunne vise sin glæde og overraskelse over at blive vinder af prisen for Årets Bluesudgivelse. Den fik han for sit album ”Home”. Også han er i de seneste år braget vildt igennem med sin musik og sin udstråling. Mike Andersen Band kan i de følgende dage høres i Ebeltoft, Køge, Odense og Egå.

Bagefter spillede Thorbjørn Risager& The Black Tornado – blæsergruppe, to sangerinder, i alt ni på scenen – et kæmpebrag af en koncert. Det var så gennemført flot og musikalsk og (endnu) et bevis på, at vi her har at gøre med en mand og hans band, som virkelig er i international bluesklasse. Thorbjørn og bandet nåede i den grad ud over scenen – hvilket man ikke for alvor kan sige om ham, der (sikkert) skulle være aftenens hovednavn, John Nemeth.

Den amerikanske sanger med solbriller på var noget af en skuffelse med sin ikke særligt veloplagte udstråling eller rettere manglen på samme. Jo, han sang vel okay, og bandet spillede virkelig godt og tight, men charmen og evnen til at engagere publikum havde sangeren ikke taget med. Det kan jo være, at han gør det næste gang, men jeg er ikke overbevist om, at han har så meget af den. I al retfærdighed skal siges, at han oppede sig mere hen imod slutningen, og om jeg deler min mening med flertallet af publikum, skal jeg ikke kunne sige. Men der var i fald tyndet en hel del ud i salen, som aftenen skred frem, og den varme og begejstring, der fyldte rummet under Thorbjørn Risager og hans fede bands veloplagte koncert, kunne John Nemeth ikke matche.

Copenhagen Bluesfestival fortsætter til og med søndag 27. september, og denne her er nr. 15 i rækken.

www.copenhagenbluesfestival.dk