Også her på rootszone.dk vil vi lykønske Lene med hendes 80 års fødselsdag, som var først i januar, men blev festligholdt på Gimle i Roskilde søndag d. 15. januar. Her var et stort antal mennesker forsamlet til Lenes reception, som bød på masser af musik fra en række folk-folk. Lene Buch kender jo alt og alle i branchen, og de var mødt talstærkt op. Som Henrik Jansberg i dag har skrevet på Facebook:

”En af folkemusikkens grand old ladies blev fejret. Tak for en dejlig dag, Lene – og tak for dit kæmpe engagement for at formidle folkemusikken i Danmark”, hvilket Lene jo har gjort i mange år i folk roskilde Lirum Larum.

Blandt de mange musikere til stede var Martin Seeberg, som havde skrevet en sang til Lene på en Shubidua-melodi. Selv hørte jeg den ikke, da jeg på grund af søndagens storm ankom for sent. Men den var fuld af kærlighed og om Lenes velkendte gode humør og smittende grin. Jeg fik teksten af Martin og lov til at bringe dem her – og nøjes med det sidste af tre vers:

”Kære Lene, du er så stang genial. Derfor sætter vi dig nu op på den piedestal. Du har humor – og det holder vi af, for når vi husker at grine, så får vi en meget bedre dag. Ja, du griner, og det holder dig ung. Det er derfor, vi spår, at du bliver 100 år. Op på hesten, ja, kom nu bare i gang med at arrangere de næste, der skal komme og synge en sang”.

Og som Merete Messmann, musik- og kunstmanager (og gift med Stanley Samuelsen, som også var på scenen) skrev på Facebook i sin hilsen efter receptionen: ”Stort tillykke til Lene Buch med de 80 år i dag i Gimle. Vi synes lige, vi var der forleden for at fejre dine 70 år. Tak for alt du har gjort for os og for folkemusik i Danmark. Vi har gennem årene hygget os sammen på mange danske festivaler og spillesteder og på Celtic Connections i Glasgow og i Dunkeld hos Dougie McLean”.

Tillykke! Det skal lige nævnes, at Lene absolut ikke ser ud til at være 80! Og jeg tvivler på, at hun føler sig som det, den lille, store humørbombe.

Fotos: Merete Messmann

Øverste foto: Lene Buch sammen med Stanley Samuelsen