En entusiastisk lydtekniker fra Tønder lokalområde har taget initiativ til en støttekoncert for TF, og på scenen kommer Niels Hausgaard, Signe Svendsen og Rikke Thomsen, Jacob Dinesen og gruppen Mallemuk.

Signe Svendsen

Begivenheden finder lørdag 29. august i Schweizerhalle/Tønder Kulturhus. Koncerten er begrænset til 180 pladser. Billetter sælges via Tønder Festival Circle og sættes til salg mandag d. 10. august kl. 10. Se link nederst. Bemærk at der skal købes minimum to billetter ad gangen på grund af coronarestriktioner (en tom stol mellem folk). Billetpris 500 kr. Læs længere nede om det særlige VIP-arrangement.

Den aflyste festival har god brug for støtte for at gå en sikker fremtid i møde, og det gav den lokale lydtekniker og ejer af lydfirmaet GigRec Productions, Ulrik Tjørnelund Bossen, ideen til en støttekoncert og tog kontakt til musikerne, som straks sagde ja. Og altså med det resultat, at der alligevel bliver musik i Tønder i slutningen af august. Så ”the circle” bliver ikke helt ”broken” i år alligevel. Konferencier er en af de faste fra TF, nemlig Jesper Henning Petersen.

Niels Hausgaard

Ulrik Tjørnelund Bossen er blevet “slæbt med” til Tønder Festival, fra han var lille og var scenehjælper i Telt 1 for mere end 15 år siden. I de seneste fire år han været leverandør og medleverandør af produktionen på Klubscenen samt til medarbejderfesterne. Han siger, at han ”er miljøskadet og stærkt tilknyttet TF. Hvad han bestemt ikke er ene om. ”Opbakningen blandt musikerne har bekræftet, hvilken kolossal støtte der er til festivalen. Ingen tvivl om, at musikerne vil skabe en aften med et ultimativt sammenkog af Tønder Festival-atmosfæren”, siger han.

Og festivalledelsen er selvfølgelig meget glade for Ulriks initiativ og vil også gerne på forhånd takke musikere og frivillige, der bakker op om arrangementet”, siger Kirstine Uhrbrand, adm. direktør for TF.

Sangskriver Signe Svendsen siger, at ”Tønder Festival er den festival i Danmark, hvor jeg føler mig mest hjemme. Publikum er lyttende og fokuserede, og de vil rigtig gerne musikken. Det er jo en gave! Der er noget, vi kalder ‘Tønderfamilien’, og det er alle os hoveder, som kommer hvert år. Mange af os ses kun dér, men vi har en fest og et suverænt fællesskab”.

Jacob Dinesen

Rikke Thomsen

Udover koncerten står Tønder kommune bag et særligt VIP-arrangement i forbindelse med støttekoncerten d. 29. august kl. 16 på byens rådhus. Arrangementet varer til 19.15, hvor deltagerne så køres i bus ud til Tønder Kulturhus, hvor de har pladser på første parket til VIP-gæsterne. Borgmesteren er vært ved arrangementet, hvor der vil være eksklusiv ginsmagning fra det lokale destilleri Brinksgaard, buffet fra Café Victoria og en musikalsk overraskelse. Der er kun 100 VIP-billetter til salg formedelst 1250 kr. pr. stk. Også her skal der købes minimum to billetter ad gangen på grund af coronarestriktionerne. Også disse billetter kan købes fra mandag d. 10. august kl. 10 på

https://tf.dk/praktisk-2/toender-festival-circle/