10407022_10153769562870930_5677968914901747617_n

Ja, det vil mange i hovedstaden nok påstå, da de måske har hørt om arrangementet eller måske været forbi en af de tre gange, der allerede har været afholdt Fanøbal i Operaen på Christiania.

I år er det fjerde gang, der afholdes Sønderhobal i hovedstaden. Den festlige og dansevenlige begivenhed finder sted lørdag 23. januar kl. 21.00, hvor der åbnes med danseundervisning, inden selve ballet begynder en time senere. Så alle har mulighed for at lære grundtrinene, inden de kaster sig ud i en traditionel sønderhoning. Ellers kan en kaffepunch måske hjælpe lidt på genertheden, så man roligt kan kaste forsigtigheden overbord og springe ud i det!

Ikke mindst når aftenens to orkestre, Rejseorkestret og Fristadskapellet, slår de smægtende festlige toner an og uden tvivl skaber en smittende stemning, der vil udligne de ca. 317 kilometers afstand mellem Sønderho og Christiania. Den traditionelle spillemandsmusik rykker således fra de små hyggelige huse på Fanø til et af storbyens mere intime og hyggelige steder, som på flere måder kan sammenlignes med øen i vadehavet.

Siden det legendariske folkband Sand på Gulvet hittede i 1970’erne har der ikke været særlig meget banjo på Fanømusikken, men det kommer der nu! Til Fanøballet får man  fornøjelsen af et genhør med Nils Thorlund på banjo.

Københavnerne kan samtidig få serveret et stykke nulevende dansk musik og kulturhistorie, hvor både musikken og dansen er og har været en væsentlig faktor gennem flere hundrede år. Mon ikke denne aften vil lyse op i en ellers lidt trist, lang og mørk måned?

Man skal nok ikke vente til sidste øjeblik med at møde op, da der plejer at være trængsel i Operaen. Entreen er 60 kr.