Rubrikken kan måske lyde lidt spøjs, men betyder simpelt hen, at der d. 18. slippes et album med netop den titel på den lille festival Borcher Madsen. Det er trioen Jensen & Bugge + Høirup, der er på spil på valgaftenen. Festivalen har navn efter spillemanden fra Væggerløse, Borcher Madsen, der levede fra 1815 til 1897, og blev kendt som Falsters måske bedste spillemand og for sine frodige dansekompositioner. Men han blev også lærer og senere musikdirektør i Nykøbing kommune. Han spillede og komponerede resten af sit liv og havde mange elever. Nu 200 år efter hans fødsel kommer hans musik til ære og værdighed via Jensen & Bugges langvarige interesse i den.

Slid din tid.J&B.cover

Jensen & Bugge + Høirup udsender dermed deres første album sammen. Morten Alfred Høirup var med på Jensen & Bugges jubilæumsalbum ”Hav og land” fra 2011 og indgik i jubilæumsturneen i en kvintet sammen med Thomas Hedegaard på bas og Bjarke Kolerus på klarinet. Kvintetten har spillet en del koncerter siden, men der kom også en trio ud af det. Derfor kom det helt naturligt, at Morten Høirup er med på ”Slid din tid”.

Musikken er hovedsageligt komponeret af ovennævnte hr. Borcher Madsen, og med cd’en fejres 200-året for hans fødsel. Trioen har længe arbejdet med hans musik og har nyfortolket hans melodier. Samtidig udsender de en nodebog med alle de melodier, de kender fra hans, og det betyder, at hans musik nu for første gang samles på ét sted.

I den kommende lange weekend afholdes en hel Borcher Madsen Festival på Lolland og Falster, og det hele starter altså med CD-receptionskoncert på Marielyst Højskole torsdag den 18. juni. Det sker fra kl. 19 – 22 og følges jo nok af noget jam. Festivalen fortsætter i Toreby fredag med workshops om dagen på Toreby Skole med Åke Persson m.fl. og med Falstermelodier, herunder oldtime-polka, med amerikanske Jamie Fox (Mrs. Bugge). Kl. 20 spiller trioen igen koncert, denne gang i Toreby Forsamlingsgård.

Lørdag holder Mette Jensen, Kristian Bugge og Morten Høirup deres workshop med bl.a. Borcher Madsen kompositioner, og så følger danseworkshop ved Karin Ditlefsen og musik ved Michael Graubæk og lokale spillemænd. Det hele rundes af med en gratis kirkekoncert søndag kl. 13 i Toreby Kirke.

Deltagelse koster 100 kr. pr. dag. Tilmelding til festivalen sker ved at maile til fredgerd7@gmail.com eller på tlf. 30 23 30 69, og man betaler fredag og lørdag mellem kl. 8.00 og 10.00 på Toreby skole. Ved tilmelding på mail skriver man sit navn og adresse og hvilke dage, man deltager. Overnatning kan ske i eget telt på sportspladsen ved skolen.

Arrangører er Toreby Landsby, Toreby Folkedansere og Højreby Spillemandslaug.

Festivalen er støttet af Kulturelt samråd, Kulturregion Storstrøm, kulturturismepuljen Guldborgsund og Spillemandskredsen Region Sjælland. CD’en og bogen er udgivet med støtte fra Saugmann Bjerregårds Fond.

www.hoejrebyspillemandslaug.wordpress.com/nodeboger/borcher-madsen