Foto: Beth Girdler

Foto: Beth Girdler

David Francey, skotskfødt canadisk musiker, kommer på turne i Danmark i sidste halvdel af september. Den 60-årige folk-singersongwriter blev født i Ayrshire, men emigrerede sammen med sin familie til Toronto, da han var 12 år gammel. Her blev grunden til hans karriere lagt, da han sammen med sin familie tog på ture og udforskede det nye land og fordrev rejsetiden med at synge traditionelle skotske sange. Interessen for den canadiske natur og historie påvirkede David Francey, og det har sammen med hans interesse for mennesker og politik været med til danne grundlaget for hans sange og melodier. Det er blevet til 11 albums i eget navn, men han har medvirket på ikke mindre end 34 andre. Bl.a. sammen med Bruce Guthro, Harvey Reid, Malinky og Don Bray.

Foto: Tony Giradin

Foto: Tony Giradin

Han kan lide at være på farten, og det gælder ikke kun i hjemlandet. I foråret var han i Australien i et par uger og efterfølgende på tur i Irland for femte år i træk, og så har han i sommerperioden spillet på flere festivaler i hjemlandet. På vejen til Danmark tager troubadouren igen til det irske og spiller en række koncerter, inden han 22. september begynder sin tur i Svendborg og fortsætter derfra til Holstebro, Hørve osv. (se kalenderen). Sidste koncert er i Underværket i Randers 1. oktober.

David Francey er en travl herre, for når han returnerer til hjemlandet står der foreløbig 17 koncerter på programmet i enten Canada eller USA i resten af året. Desuden er der allerede booket 37 koncerter foreløbig 2016, hvor han også har en tre-ugers turne til Storbritannien på programmet.

Han har tidligere besøgt Danmark og har tre gange spillet på Tønder Festival i 2003, 2005 og senest i 2012.

http://www.davidfrancey.com/

https://www.youtube.com/watch?v=UeT7yqKotKw