louise

Louise Ring Vangsgaard

En ny trio har set dagens lys. Den har fået navnet The Happy River Band og har allerede spillet to jobs, men kommer for alvor ud på spillestederne efter nytår. Medlemmerne er violinisten Louise Ring Vangsgaard, kendt fra Tradish og Moving Cloud, Mads Knude Hovgaard, som spiller både banjo, mandolin, dobro, guitar og bouzouki og irske Shane Donnelly på guitar og bodhran.

Louise Ring Vangsgaard forklarer om bandets opståen: ”Jane Clark fra duoen Jane & Shane er gået på barsel, så derfor ringede Shane til mig, og ville gerne finde ud af noget med at spille sammen. For at jeg ikke blot skulle være en slags afløser for Jane, blev vi enige om, at det ville være fint med en trio i stedet. Jeg kontaktede Mads Knude Hovgaard, som jeg kender fra sessions i Aarhus, og han var med på ideen. Han spiller også med i Dana Bluegrass Band og Rio Grande. Dermed var vi en trio”.

Shane Donnelly supplerer: ”Jane har foreløbig meldt ud, at hun måske vil holde en pause på op til to år, men nu må vi se. Men jeg glæder mig til at spille noget andet musik. Det bliver nærmest en blanding af americana og bluegrass med irsk islæt. Jeg elsker lyden af en femstrenget banjo, som Mads jo bl.a. spiller på, og de forskellige instrumenter giver en bred palet for vores trio”.

shane”Vi glæder os til gode sange og melodier, for vi kan jo også alle tre synge”, tilføjer Louise Ring Vangsgaard og siger videre: ”Det var Shane, der fandt på vores navn lige efter, at Jane & Shane måtte aflyse et job, fordi hun måtte stoppe før tid på grund af graviditeten. Det var noget, der bare slog ned i ham, og så havde vi navnet”.

”Vi elsker musik alle tre, og det bliver dejligt at komme i gang igen. Det bliver spændende med en lidt anderledes lyd med trioen”, siger Shane Donnelly og håber, at bandet kan være klar til d. 17. februar, hvor der afholdes en irsk bluegrassaften.

Louise Ring Vangsgaard slutter: ”Det er rigtig sjovt og inspirerende, og der sker jo altid nogle nye ting mellem musikere. Vi har allerede to sæt og har alle nogle numre, vi gerne vil bidrage med. Så det er meget spændende, og vi glæder os til at se, hvad der kommer ud af det”.

www.thehappyriverband.dk