Northern Assembly

Northern Assembly

Musikhuset i Ballerup har i mange år satset på en hel del folkemusikkoncerter. Det blev gjort meget bevidst af den tidligere musikchef Jan Kiwi, som i 2001 etablerede Skotsk & Irsk Musikscene, som via et årligt abonnement på et antal folk-koncerter fik sat stærkt fokus på den musik. Siden har rigtig mange publikummer haft fantastiske folk-oplevelser på Baltoppen – og det fortsætter og udvikles hele tiden. Siden januar 2012 med den følgende musikansvarlige ved roret, Ib Jensen, Han introducerede i 2015 endnu en ny folk-linje, så at sige – sideløbende med den oprindelige keltiske med mere.

Ale Carr fra Dreamers' Circus Fotos: Per Dyrholm

Ale Carr fra Dreamers’ Circus Fotos: Per Dyrholm

Under overskriften Ny-Folk præsenteres bands, som har en lidt anden profil, hvilket ordet i sig selv signalerer. F.eks. spiller Orphan Colours d. 18. februar. Et nyt band, som består af fire af de fem tidligere medlemmer af engelske Ahab, suppleret med bl.a. en guitarist fra det hedengangne Noah & The Whale. De spiller, hvad der beskrives som britisk kontemporær folkrock. Dreamers’ Circus er de næste, nemlig d. 31. marts, og den 21. april står den engelske duo Bright Sparks og Northern Assembly, nyt nordisk orkester ”med hjemve” på scenen.

Tradish spiller under Skotsk-Irsk Musikscene-etiketten d. 16. februar og Tophøj, Barslund & Zeeberg d. 29. marts. 19. april er det tid til Nordic Fiddlers Bloc og 10. maj et af de navne, som altid har været populære i Baltoppen og mange andre steder i Danmark, nemlig skotske Coast.

Hvad der kaldes hvilket, er vel egentlig ikke så afgørende. Her er en række fine navne, og kan man tiltrække et endnu større (og yngre) publikum ved at kalde dem hhv. Skotsk-Irsk Musikscene og Ny-Folk er det da bare superfint. Se nærmere på baltoppenlive.dk om medlemskab af den ene eller anden (eller begge) klubber. Følg også med på vores kalender, som opdateres jævnligt og altid gerne modtager flere oplysninger om koncerter rundt omkring i landet.