Det er altid dejligt med et nyt initiativ, og man kan håbe, at det bliver en succes med ”Back to the Roots Festival”, der bliver afviklet for første gang 17. – 19. marts 2017 i sønderjyske Rinkenæs. Baggrunden for det nye tiltag på den danske folk- og rootsscene er, at ildsjælen Brian O’Driscoll nu kan få omsat en drøm til virkelighed, og det må siges, at han gør det med manér.

”Jeg har altid drømt om at afholde en festival”, fortæller den unge musiker og nu festivalarrangør, der selv er aktiv på flere fronter. Som duo med sin far John i Downtown Dynt, forsanger i bandet Heartlands og i O’Driscoll & Friends med flere.

brian-od”Vi har holdt mange jamsessions, både i egen have og ligeledes i den gamle skole Rinkenæs Efterskole, og den bliver rammerne omkring festivalen”, fortæller Brian O’Driscoll og fortsætter: ”Da vi fik adgang til skolen, udviklede det sig hurtigt, først med jamsession og så med enkelte koncerter. For eksempel kommer de britiske folkrockere Oysterband lørdag 28. januar 2017. Det bliver et stort arrangement, hvor man kan købe en menu, se et lokalt band inden hovednavnet går på scenen, og så er det også muligt at købe overnatning til rimelige penge på stedet. Så det bliver lidt af en forløber for festivalen.”

Brian O’Driscoll er blevet inspireret af både Strib Vinter Festival og Skagen Festival, så der både står koncerter og workshops på det omfattende program. Han forklarer: ”Jeg håber, at vi kan få en stemning ligesom i Strib og i Skagen, hvor musikerne kan mødes efter koncerterne og spille og jamme sammen, så der kan udveksles erfaringer og hentes inspiration på tværs”.

”Vi valgte tidspunktet i marts, for om sommeren er der så mange lokale arrangementer, at det nærmest var umuligt at finde en ledig weekend. Og så falder den irske St Patrick’s Day jo 17. marts, så vi kan markere det på en eller anden måde samtidig. Men der bliver ikke kun irsk og folkemusik på programmet. Vi har canadiske, irske, engelske, skotske musikere foruden mange danske”.

brian-odrFra den danske musikscene kommer så forskellige navne som poprock-veteranen Nalle & His Crazy Ivans og middelalderbandet Virelai. Blandt de udenlandske navne kan nævnes Paul Eastham (forsanger i Coast), David Blair med band, Tom Donovan og Scott Wood Band.

”Vi har tre spillesteder på den gamle skole”, fortæller Brian O’Driscoll videre: ”Der var en teatersal, som nu er blevet ombygget med lys og lydanlæg og har en stor scene, hvor der kan være ca. 450 publikummer. Så har vi den gamle gymnastiksal med plads til ca. 150 og endelig kantinen, der rummer 120 mennesker. Sidstnævnte spillested bliver en cafescene i stil med den cafescene, der er i Strib. Foreløbig har vi to guitar-workshops på programmet, nemlig H.P. Lange og Perry Stenbäck, så det bliver med et par meget kompetente musikere”.

Men der er ikke kun musik på programmet. Brian O’Driscoll har sammen med sin bror, der er kok, et cateringfirma, og de vil gerne slå et slag for gode, sunde spisevaner på festivalen. Nøgleordene er Roots, Food and Love, som betyder at der vil være fokus på musik fra Roots og Folk-genren. ”Food” fordi man vil kunne købe mad og drikke med fokus på bæredygtighed, lokalproduktion og Back to the Roots opskrifter. ”Love” fordi det er den vigtigste ingrediens til en festival. Så kærlighed til musikken, fællesskabet, forskelligheden og til den gode solide mad og de lækre drikkevarer vil være i fokus, ifølge arrangørerne.

Det er i øvrigt næsten udelukkende Brian O’Driscolls fortjeneste, at festivalen er kommet op at stå. Han har stort set været alene om det foreløbige arbejde, men har sikret sig en skare medhjælpere til selve festivalen.

Der kan købes enten partout-billetter eller endagsbilletter. Man skal nok ikke tøve alt for længe, da der i alt kun er ca. 350 partout- billetter til alle tre dage til salg. Læs meget mere på hjemmesiden. Der bliver også mulighed for at bestille forskellig type overnatning.

http://bttr.dk/

Brian O'Driscoll med sit band Heartlands

Brian O’Driscoll med sit band Heartlands