Emily Smith og Jamie McClennan spiller fem koncerter i Danmark i næste uge. Fra PH Cafeen i København d. 11. april og Portalen d. 12 til Con Amore i Hinnerup d. 13., Gyngen i Århus d. 15 og til slut hos Wintercoat i Sabro den 16. april.

Skotske Emily er måske nok den umiddelbart kendteste af de to, idet hun har turneret her med sit Emily Smith Band i årevis, hvor hun er pianist, harmonikaspiller og selvfølgelig sanger. Men Jamie Mc Clennan var fra starten med i det band, som Smith satte gang i, efter at hun havde fået ”BBC Young Traditional Musician of the Year Award”. Fra at spille fiddle og fløjter er han efterhånden blevet bandets leadguitarist, og når de to turnerer som duo, bliver hans rolle bestemt ikke mindre fremtrædende. Også privat danner de to par.

Pressefoto

Jamie Mc Clennan har for længst etableret sig i Skotland, men kommer oprindelig fra New Zealand, hvor hans forældre også var musikere og i mange år stod for en folkfestival i byen Hamilton. Musikken kom ikke blot ind fra modermælken, men op gennem hele barndommen valfartede en strøm af musikere gennem familiens hus.

Jamie begyndte på Wellington Universitet i 1998 for at studere musik og psykologi, men det stod hurtigt klart, at han skulle ud og prøve musikken af i praksis. Stadig i New Zealand dannede han bandet The Last Drop med tre gutter, som vi kender nok så godt her i landet, nemlig Gerry Paul, Andy Laking og Alan Doherty fra det senere Grada.

De tre flyttede til Irland, mens Jamie slog sig ned i Skotland, hvor han mødte Emily Smith og derudover har spillet sammen med utallige andre musikere. Han er naturligvis med på alle hendes albums, har udgivet sit eget, In Transit, og som duo har de to også udsendt et album.

Emily Smith vandt prisen som “Scots Singer of the Year 2009” og har siden vundet alverdens andre ting. Hun etablerede sig lynhurtigt efter sin debut i 2002 som en af frontfigurerne på den skotske folkscene og anerkendes som en af Skotlands bedste unge fortolkere af den traditionelle sangskat, som hun er dybt engageret i at holde levende – såvel som det skotske sprog. I det hele taget er hun aktiv i en masse musikalske sammenhænge, altimens hun turnerer og skriver materiale til kommende udgivelser.

 

http://www.emilysmith.org/