”Andendagsgildet” ved årets Folk Spot begyndte med norske Erlend Viken Trio. Med violin, kontrabas og guitar præsenterer trioen et fint mix af jazz, blues og traditionel norsk folkemusik med en del melankolske melodier. Bandet spillede numre fra deres tre udgivelser, hvoraf det seneste udkom for knapt et år siden. Foruden musik fra hjemlandet spillede trioen også en enkelt svensk melodi og beklagede, at de ikke havde dansk musik på deres repertoire.

Azur Azur

Så fulgte den danske instrumentale trio Azur Azur bestående af pianisten Jonathan Fjord Bredholt, kontrabassisten Frederik Mensink og Rasmus Brinck på nyckelharpe. Bandets sæt består af egne kompositioner på grundlag og inspireret af den traditionelle nordiske folkemusik, men også med et let strøg af klassisk musik og jazz. Repertoiret bestod af alt fra klassisk folk over polkaer til en vuggevise med den meget velspillende trio.

Så var det tid til noget helt andet! Folkens består af de to kendte folkemusikere, violinisten Kristine Heebøll og Jesper Vinther på harmonika. De fik følge af det meget veldansende par Kirstine Nurdug Jensen og Christian Thorvaldsen. Konceptet er den historisk tætte forbindelse mellem folkemusikken og dansen. Og det lykkedes fuldt ud for de fire aktive aktører. For de to folkemusikere gled ind som partnere med de to dansere og ind imellem nærmest som kvadrille, og det hele virkede som en meget naturlig forening af dans og musik.  Der var også et polkasæt, hvor de to dansere sammen fik en svingom med publikum.

Folkens

Hvis der ikke var blevet danset til Folkens, så blev det muligt, da kvartetten Optur sluttede Folk Spot Denmark af lørdag aften og fik det til at koge.. Violinisten Søren Korshøj førte an i løjerne på energisk og munter vis og med stor musikalitet. Heidi Luke stod for trommerne, Mikael Fleron for saxofon og på kontrabas Jens Kristian Andersen. Der blev præsenteret mange forskellige danse, men med det til fælles, at der er god rytme og energiudfoldelse fra bandet og med en afsmittende virkning på publikum. Det var faktisk ren optur.

Så med endnu en succesfuld afvikling med MC Hansen som det styrende led på scenen, må alle de ca. 50 tilrejsende branchefolk have fået en vanskelig opgave, hvis og når de skal udvælge et eller to bands fra de to dages showcase. Alle otte optrædende bands, kan være godt tilfredse med deres koncerter og kan nu håbe på, at der bliver rift om dem i fremtiden.

Erland Viken Trio