Inden lørdag aftens program var det passende med opvarmning på CafeScenen. Her kunne man nyde sidste års modtager af Helge-prisen Kristian Bach solo på scenen med sin guitar og sit store talent. Gode, ærlige historier mundede ud i gode tekster og velklingende melodier. Det hele præsenteret med en kraftfuld stemme kun akkompagneret af hans guitarspil, og hans afslutningsnummer var meget passende ”Vi ses igen”, da en del af Helge-prisen også er optræden i bl.a. Skagen og Tønder senere på året.

Anisette

Der var også tid til at nyde sangerinden Dots dejlige stemme. Hun deltog på vinterfestivalen for femte gang med en varieret blanding af country, folk og pop. Hun mixer sit repertoire med11 covernumre og egne sange. Hun havde til dagens koncert taget multimusikeren Morten Husted med.

I Hal 1 åbnede Bragr for aftenens koncertrække. En meget veloplagt Perry Stenbäck på guitar og nyckelharpe præsenterede bl.a. ”heavy metal” fra det 17. århundrede, en kombination af en trallevise og en sang om kong Humble fra Langeland. Så stod Perrys kone Christine Dueholm for de næste to melodier. ”Tarantella fra Helgenæs”, som hun blev inspireret til at skrive efter en strandvandring sidste efterår, og så havde hun skrevet den meget smukke og gribende sang ”Jeg kalder (på dig)”, til minde og om savnet af ægteparrets søn Simon, som parret så tragisk mistede ved en trafikulykke for ca. 15 måneder siden. Christine havde fået hjælp af sin søster Anne, Dueholm, som parret tidligere spillede sammen med i gruppen Morild. Melodien Ragnarok er inspireret af Netflix-serien Vikings Valhalla, hvor Perry medvirkede på seriens titelmelodi.

Så stod der ellers et par dansemelodier fra hhv. Sverige og New Orleans på sætlisten og et par polskaer og valse, inden melodien ”Surgubben” tilegnet Peer Puma Hedlund, som Perry har lært kunsten at spille nyckelharpe af.

Kasper Buch

Hallen var fyldt, da Anisette og The Savage Rose gik på scenen, og det kan være svært at tro, at det virkelig er 55 år, siden Anisette udsendte det første af en lang række albums med sit band, der efterhånden er skiftet helt ud. Karismatiske Anisette er stadig den samme med sin meget iørefaldende stemmepragt og sine dansende, næsten svævende bevægelser.

Hun har altid stået fast ved sine holdninger og meninger helt fra ungdomsårene om både livets og politiske spørgsmål. De menneskelige værdier, kvindekampen og social retfærdighed. Med sin både kraftfulde og alligevel lidende stemmeføring, når hun mange højder med sine budskaber om frihed, fællesskab og kærlighed. Hun sluttede med en gribende smuk udgave af Kringsat af fjender (kan høres herunder)

Tønder har fostret en ny spirende stjerne i form af Kasper Buch, der sluttede aftenen med at få stående bifald efter en flot koncert med sit band. Den sympatiske og nærværende sangskriver fanger sit publikum med både gode tekster og ørefængende melodier i en americana-folk-rock genre. Han er også en af de talentfulde musikere, som har taget springet fra CafeScenen sidste år til at vinde et stort publikum i år.

På vejen hjem kunne man så lige slå et slag forbi den nævnte mindre scene og nyde country og americana-musik med Gabriel Jacobsen, der tidligere stod bag scenerne som lydmand i bl.a. Mariehaven og på mange andre spillesteder og ved festivaler. Han har før udtalt, at han følte sig bedst tilpas med at være i baggrunden, men nu følte, at hans mange sange skulle ud til publikum. Det kan man håbe fortsætter efter en lovende optræden med fine toner fra hans guitar og gode tekster.