Fynskfødte Pia Raug (øverste foto)udgav sit første album, succesen Hej, lille drøm, for 39 år siden. I de seneste år har hun ikke givet koncerter, men torsdag spillede hun igen koncert i Strib Kirke – og fredag åbnede hun officielt årets Vinter Festival.

Ian Bruce med band

Ian Bruce med band

Hun sang og fortalte levende historie fra Stribs fortid i en tale, som var tæt på at blive ”udvandet”: For da hun på toilettet havde sat sin taske i en håndvask, fik vandhanens sensor vandet til at strømme ud – og det havde nær ødelagt den nedskrevne tale.

Da koncerterne i de to haller begyndte forskudt, var det også Pia Raug, som åbnede den musikalske fest i Hal 1. Hun var nemlig på programmet med to sange som en overraskelse. Derefter var det tid til skotske Ian Bruce sammen med de tre musikere Katharina Bramkamp, Victor Besch og Frank Deckert. De gav en god koncert med skotske folkemusiktoner. Især var det den dygtige, walisiske Victor Besch på blandt andet harmonika og guitar, der gjorde sig flot bemærket – ikke mindst på sækkepiben. Koncerten var domineret af vemodige sange, friske ballader og enkelte instrumentale passager, og den sluttede med et a cappella-nummer.

I hal 2 åbnede den irske troubadour Tom Donovan med sædvanlig energi, populære sange, melodier og gode historier aftenens koncerter her.

Tom Donovan

Tom Donovan