To dage med 25 forskellige scener/spillesteder med mere end 120 bands/musikere. Vækstlaget i den danske musik er der, selv om der også var flere nordiske bands med på festivalen. Der var dog ikke mange inden for de genrer, vi fortrinsvis dækker på rootszone.dk

Men alligevel kan man jo godt have øjne og ører åbne for mange andre genrer, og her kan nævnes det store band Köz, nordjyske Maaneland, Emma Hørlyck med meget poetiske sange, også bandet Lyst og den islandske sangerinde Briet skal nævnes (link til video nederst), samt Terese, en velsyngende singersongwriter.

HØST var en helt særlig oplevelse på Turkis. (øverste foto) De fire unge, kvindelige vokalister med sølvstemmer og stor charme og udstråling var absolut værd at lytte til. Deres soloer, skiftende duetter og som kor med danske og svenske sange i både traditionelle og egne fortolkninger, skønne harmonier, lydbilleder, toner og melodier, der fik lytteren til virtuelt at drømme sig et andet sted hen.

Marius Ziska stod på Bassinscenen foran Musikhuset og præsenterede et underholdende sæt med melankolske, men også fornøjelige ballader. Han er en dygtig og velspillende/syngende sangskriver, og hans musik kender ingen grænser, men blandes i flere genrer.

Så var det muligt at lytte til Sylfide ved to koncerter, og det var -absolut lækkerier for øregangene. Både som solist og med band var hun på toppen med et meget varieret sæt. Hun spiller oftest på harpe, men lader også sin kønne stemme lyde på mange af numrene, og uanset om det er gamle folkeviser eller nykomponeret musik, så forstår man godt, at hun har modtaget flere priser ved DMA.

Sidste års modtager af ”Årets Helge”, Kristian Bach, er en skrap singersongwriter, der har den skarpe pen frem i mange af sine tekster og rammer helt rigtigt, og samtidig passer hans melodier perfekt til teksterne. Han er dygtig solo, men på Spotfestivalen havde han sit fem musikers-band med på Folkestedet, og nogle lyddrillerier kunne ikke ødelægge den fornøjelige koncert med det godt spillende band og den absolutte centrumsfigur i Kristian Bach. Han både vil og kan noget med sproget.

https://www.youtube.com/channel/UCLOx13-YqohbGcRSlkTF1IA

https://www.youtube.com/watch?v=-fQl3DZZ36Q https://www.youtube.com/watch?v=PY6x9XXK1DU