Tre kendte navne stod på søndagens program på Havnescenen, og de levede alle helt op til forventningerne, så Skagen Festivals jubilæumskoncert blev afsluttet med manér til stående ovationer fra et fyldt telt.

Signe Svendsen

Kvartetten The Dublin Legends består af Gerry O’Connor, Paul Watchorn, Shay Kavanagh og Sean Cannon, sidstnævnte forsanger i The Dubliners gennem 20 år. Bandets medlemmer er nok ikke dem, der springer mest rundt på scenen, men de kan til gengæld deres kram. De synger og spiller deres klassiske irske melodier med stor musikalitet, og genkendelsens glæde er stor, når bandet giver Whiskey in The Jar, Dirty Old Town, The Wild Rover, Seven Drunken Nights, Finnegan’s Wake, Molly Malone, The Irish Rover og mange andre. (øverste foto)

Med en klokkeklar dejlig vokal indtog Signe Svendsen scenen efter det irske ”oldboys-band”.Hun præsenterede især numre fra sit nyeste udspil, albummet ”Det forlyder”, som er hendes fjerde i rækken. Den fynske sangskriver gav sine sange med stor følelse og nærvær, og poesien og melodierne er godt tilpasset hinanden med fine nuancer, så hendes sæt føles som en flot helhed, og hendes roots-americana- melodier leveres med spilleglæde og smil.

Lars Lilholt

Festivalen blev afsluttet af Lars Lilholt med band, og de skuffede ikke publikum, men sørgede for en rigtig fest med mange kendte numre fra et stort bagkatalog præsenteret i enten traditionelle eller nye indpakninger. Og det var en fornøjelse at se, at eksempelvis de to korpiger Malene Mailand og Lærke Lilholt fik lov at komme i front et par gange og synge, ligesom den glimrende guitarist Gert Vincent viste sin store musikalitet.

Fremhæves skal også Mads Kjøller-Henningsen, der spillede på drejelire og især diverse fløjter med stor musikalitet. Lars Lilholt styrede dygtigt jubilæumsfestlighederne hen til den fælles afslutning med diverse andre musikere, hvor der endnu engang kunne lyde ”It’s Good To See You”.

For det var jo rigtig godt at se og høre hinanden igen. At møde musikere, venner, mange flittige frivillige og ikke mindst at der var publikum igen.

Afslutning på Skagen Festival 2022 – På gensyn i 2023.